08 / 05 / 2024

Samandra dini tesis alanı

Samandra dini tesis alanı

İBB) Meclisi'nde Samandra'da "dini tesis", "park" ve "zemin altı otopark" olarak düzenlenen alanın imar planı itirazları değerlendirildi. Meclis, alanın imar planına itirazları kabul etmedi.

Emlak Konut GYO Maslak 1453'ün kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Şişli Ayazağa 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Maslak 1453), 1 Ada 156 Parselde bulunan Dini Tesis ve Bu Tesise Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nin (Projedeki Son Kısım) kısmi kesin kabul tutanağı 29 Aralık'ta onaylandı. 

Kocaeli Gebze Emlak Konutları 3. Etap 2. Kısım'da kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Kocaeli Gebze Emlak Konutları 3. Etap 2. Kısım Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi kapsamında dini tesis inşaatının kısmi kesin kabulü yapıldı.

Koordinat Çayyolu'nun kısmı geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO Ankara Çayyolu Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Koordinat Çayyolu); 29479 Ada 3 Parsel Aile Sağlığı Merkezi, 29479 Ada 4 Parsel Dini Tesis ve 29622 Ada 1 Parsel Eğitim Tesisinin kısmi geçici kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 4 Aralık 2020 tarihinde onayla

Zeytinburnu Merkezefendi 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi Mahallesi, 2933 ada, 7, 8 parsellerin bir kısmı, 2934 ada, 4, 5 ve 6 parsellerin bir kısmı ile bir kısım kadastral boşluğun Dini Tesis alanına alınmasına ilişkin 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Emlak Konut Semt Bahçekent projesinde kısmi tasfiye yapıldı!

Emlak Konut Semt Bahçekent projesinde bulunan 704 ada 4 parsel, 704 ada 5 parsel, 700 ada 4 parsel Dini Tesis Alanı ile Park alanı kısmi tasfiye yapılarak sözleşme kapsamından çıkartıldı. Proje 707 ada 1 parsel de devam ediyor. ..

Sarıyer'deki park alanına cami kararı iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Ferahevler Mahallesi'nde Kadir Topbaş döneminde yapılan ve park alanını dini tesis alanına dönüştüren bir imar planı değişikliğini iptal etti..

İBB Samandra'daki imar planına itirazları kabul etmedi!

İBB) Meclisi'nde Samandra'da "dini tesis", "park" ve "zemin altı otopark" olarak düzenlenen alanın imar planı itirazları değerlendirildi. Meclis, alanın imar planına itirazları kabul etmedi.

15 Temmuz Şehitler Müzesi ve Karakol planlara işlendi!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Beylerbeyi ayağına yapılan 15 Temmuz Müzesi ve Karakol binasının yapıldığı alanın, "Sosyal kültürel, idari ve dini tesis alanına" alınması, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle onaylandı.

Esenyurt Osmangazi cami imar planı askıda!

İstanbul Esenyurt İlçesi, Osmangazi Mahallesi, 132 ada, 39 parsele ilişkin Dini Tesis Alanı amaçlı 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda...

Bahçelievler Mahmutbey Caddesi cami alanı imar planı askıda!

İstanbul Bahçelievler, Mahmutbey Caddesi üzerinde belirlenen parsele ilişkin dini tesis alanı amaçlı hazırlanan imar planı askıya çıktı...

Kartal’daki yapılaşma durduruldu!

İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı’na ait Kartal’daki dini tesis alanındaki yapılaşma yargı tarafından durduruldu. İBBİ tesis alanını “Özel Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı”na dönüştürmeyi planlıyordu.

Maliye Hazinesi’nin Büyükbakkalköy'deki arazisinin planı değiştirildi!

Maltepe Büyükbakkalköy'de Maliye Hazinesi’ne ait 10 bin 154 metrekare tescil dışı arazi yani park alanı 23 Kasım 2016 tarihinde İBB Meclisi'nde plan değişikliği yapılarak dini tesis alanı olarak düzenlendi.

Beylikdüzü Kavaklı hızla dönüşüyor!

Beylikdüzü Belediyesi, inşaat firması işbirliği ile sosyal ve dini tesis çalışmalarına devam ediyor. Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi hızla dönüşüyor.

Samandra dini tesis alanı Haberi

Samandra dini tesis alanı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Samandra'da "dini tesis", "park" ve "zemin altı otopark" olarak düzenlenen alanla ilgili imar planı konuşuldu. İBB, bölgenin imar planına itirazları kabul etmedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, daha önce kabul edilerek askıya çıkartılan 1/5000 ile 1/1000 ölçekli planlarına İl Jandarma Komutanlığı ve Defterdarlık Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kartal Emlak Müdürlüğü itiraz etmişti. İBB Meclisi, imar planına itirazları kabul etmediğini bildirdi. 

Belediye Meclisi'nde gündeme gelen rapora göre, 4 bin 151 metrekarelik alanda Jandarma Komutanlığı'na tahsisli ve Hazine'ye kayıtlı bulunuyor. 7371 ada 1 parselin bitişiğindeki 3 bin 200 metrekarelik bölüm ise tescil dışı alan olarak belirlendi. 

İmar planları itiraz edilen 7371 ada 1 parselin bir kısmı yol alanı olarak kullanılırken, diğer bölümü ise boş. Sancaktepe Nazım...