03 / 05 / 2024

Şamlar Bendi

Şamlar Bendi

1979 yılında 200 bin nüfuslu Küçükçekmece'nin su ihtiyacı Şamlar Deresi üzerindeki Şamlar Bendi'nden karşılanacakmış. Sultan İkinci Mahmut tarafından yaptırılan dokuz kilometre uzunluğundaki Bent, 2 milyon ton su rezervine sahipmiş.

Şamlar Group İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Şamlar Group İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Abdulwahed ve Eymen Mecid ortaklığında kuruldu.

Bendi İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bendi İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 20 milyon TL sermaye bedeli ile Ege Can Dikici tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul güzergahındaki Şamlar Köyü imara mı açıldı?

Şamlar Köyü’nün 2 milyon metrekarelik merasının da imara açıldığı öğrenildi. İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Meraya lüks konut ve AVM yapılmasının önü açılmış oldu" diye konuştu.

Birbirinden ilginç evlerin ve yaşamların olduğu o yerler!

Dünyanın birçok yerinde öyle izole yerleri var ki görenleri ürpertiyor. İşte birbirinden ilginç evlerin ve yaşamların olduğu o yerler...

Çamlar Metal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çamlar Metal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Çam tarafından kuruldu.

Alya Grandis çatısında geniş daire seçenekleri sunuyor!

Alya Grandis projesinin çatısında yer alan penthouse daireleri, ebeveynleri ile yaşamak isteyenler, hobilerini yaşamlarına taşımak isteyenler, homeofis düzeninde mesleklerini yerleşim bütünü içinde değerlendirmek isteyenler gibi farklı gruplara hitap ediyor..

İslahiye OSB'ye 40 fabrika kurulacak!

Gaziantep'in İslahiye İlçesinde inşaat çalışamları tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi'ne yıl içerisinde 40 fabrika kurulması planlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazır betona karşı harekete geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazır beton ürününe yönelik piyasa gözetimi ve denetimlerini sıklaştırarak çalışamlarına hızla devam ediyor.

İnsanların konforlu yaşamlarını akıllı kentlerin vizyonları belirleyecek!

Türkiye İMSAD (inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, " inşaat sektörünün ana gündem maddeleri arasında daha geniş yer alacak, insanların konforlu yaşamları, akıllı binaların ve akıllı kentlerin vizyonlarını belirleyecek." dedi.

Reysaş GYO'dan yeni otel yatırımları!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yeni otel projeleri için çalışamlarına devam ediyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven firmanın Türkiye'nin birçok ilinde çalışmalarının olduğu bilgisini verdi.

Çevre düzenlemesi nasıl yapılır?

Apartman ve site gibi toplu yaşamların sürdürülüğü alanlarda çevre düzenlemesi nasıl yapılır? Hangi çevre düzenlemeleri yapılabilir? Bunun için tüm kat maliklerinin onayı gerekir mi? İşte yanıtı..

10 soruda aile konutu şerhi!

Eşlerin birlikte yaşamlarını sürdüğü konuta aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi nedir? Aile konutu şerhi olan bir evde eşlerin hak ve sorumlulukları nelerdir?

Aile konutu şerhi dilekçesi 2017!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim alanı olarak ifade ediliyor ve tapuya şerh edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2017..

Şamlar Bendi Haberi

Şamlar Bendi



2. Mahmut tarafından yaptırıılan bent 2 milyon ton su rezervine sahip 


Küçükçekmece'nin su ihtiyacı Şamlar Bendi'nden karşılanacak. 


  İSTANBUL'un en hızlı gelişen ve nüfus yoğunluğu artan bölgelerinden biri olan Küçükçekmece’nin su sorununu çözümlemek için Bakırköy'ün Kayabaşı ve Şamlar köyleri arasında tarihi bir bentten yararlanılması için çalışmalara başlandı. 

  İkinci Sultan Mahmut tarafından yapılan bentte 2 milyon ton su rezervi bulunduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Mete Tunçalp,  ''bent duvarının 12 metre daha yükseltilmesi için bir türlü Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan karar çıkartamadık. Halkın sıkıntısını giderecek olan bu projenin bir an önce uygulaması gerek. Bütün uğraşmamıza rağmen Anıtlar Yüksek Kurulu henüz karar vermedi'' dedi.

 ...