23 / 07 / 2024

Şamran Kanalı ulaşım

Şamran Kanalı ulaşım

Van Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, Akdamar ve Şamran Kanalı ile ilgili iki projelerinin bulunduğunu, ancak valilikten izin çıkması gerektiğini söyledi.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir!

Silivri Mimar Sinan Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, gündelik tartışmaların ötesinde, uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir." dedi.

2 bin 800 yıllık Şamran Kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak!

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Van'daki tarihi Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor!

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğundaki Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Kanal İstanbul müteahhitlik sektörünün pik noktası olacak!

Türkiye ve dünya için artık en büyük projenin Kanal İstanbul olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Arslan, "Kanal İstanbul müteahhitlik sektörünün Türk mühendislik sektörünün pik noktası, en üst seviyesi olacak. İnşallah sıra ona geliyor." dedi.

Batman Çamlıtepe'de DDY rayları ve sulama kanalı ulaşımı zorlaştırıyor!

Çamlıtepe mahallesi, DDY rayları ile DSİ sulama kanalları arasına sıkışan tek semt. Ulaşımın kolaylaştırılmasını isteyen semt sakinleri; “Etrafımızda raylar ile sulama kanalı var. Kanal ile raylara geçit istiyoruz” dediler.

Avrupark Bahçekent Hoşdere ulaşım bilgileri!

Avrupark Bahçekent Hoşdere ulaşım bilgileri kapsamında proje Kanal İstanbul'a 3.5 kilometre kadar uzaklıkta yer alıyor. Daire alanlarının 64 ile 186 metrekare arasında değiştiği projede toplam 1.394 adet daire yer alıyor.

Avrupark Bahçekent Hoşdere ulaşım!

Avrupark Bahçekent Hoşdere ulaşım bilgilerine göre proje Kanal İstanbul'a 3.5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Emlak Konut GYO ve TOKİ güvencesiyle hayata geçirilen proje 78 bin 640 metrekare arsa alanına sahip.

Emlak Konut Avrupark Bahçekent ulaşım!

Emlak Konut Avrupark Bahçekent ulaşım bilgilerine göre proje Kanal İstanbul, şehir parkı olan Hayat Park’ın yanında yükseliyor. Daire teslimlerinin 2017 yılı içerisinde gerçeklşeceği proje Cihan İnşaat imzasıyla yükseliyor.

İhlas Bizim Evler 7 ulaşım!

İhlas Bizim Evler 7 ulaşım bilgilerine göre proje 3. Havaalanı, Kuzey Marmara Otoyolu, muhtemel Kanal İstanbul güzergahında, TEM Otoyolu’nun yanı başında, 3.Köprü bağlantı yollarında bulunuyor.

Vaditepe Göl Evleri ulaşım bilgileri!

Vaditepe Göl Evleri ulaşım bilgileri kapsamında proje metro hattının yanı başında, Kuzey Marmara Otoyolu, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı ve 3 Köprü'ye yakın konumda ve TEM Otoyolu'nun başında bulunuyor.

Avrupark Bahçekent ulaşım bilgileri!

Avrupark Bahçekent ulaşım bilgileri kapsamında proje Kanal İstanbul, şehir parkı olan Hayat Park’ın yanında, 3.havalimanına, 3. boğaz köprüsü Yavuz Sultan Selim’e ve bağlantı yollarına çok yakın bir konumda yer alıyor.

Bahçeşehir Vaditepe Göl Evleri ulaşım!

Bahçeşehir Vaditepe Göl Evleri ulaşım bilgilerine göre proje TEM Otoyolu'nun başında, Kanal İstanbul'a ise yakın bir bölgede yükseliyor. Proje 18 bin 500 metrekare arsa alanı üzerinde inşa ediliyor.

Şamran Kanalı ulaşım Haberi

Şamran Kanalı ulaşım

Gürpınar Belediyesi, Akdamar Adası'na su götürülmesi ile Şamran Kanalı'nın koruma altına alınması için çalışma yapmak istiyor.  Bu konuda Büyükşehir Belediyesine önerge de verilmiş.


AKDAMAR'DA AĞAÇLAR KURUYOR

Gazetemize konuşan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, üç ay önce Büyükşehir Belediyesi'ne iki konuda önerge verdiklerini söyledi. 

Bunlardan birinin Akdamar Adası ile ilgili olduğunu belirten Yıldız, şu bilgileri verdi:

"Bir önergemiz Akdamar Adası'nın çevre düzenlenmesi ve Akdamar'a su götürülmesi konusuydu. Malum ağaçlar kurumaya başladı. Ağaçlar kuruyor ve bir de orada bir çevre düzenlemesi yapmamız gerekiyor. Bunu da Gevaş Belediyesi ile birlikte yapmayı düşünüyoruz."


ŞAMRAN KANALI

Diğer bir konunun da Şamran Kanalı olduğunu ifade eden Yıldız, şunları söyledi: 

"Bir diğer konu da, Şamran Kanalı'nın onarılması ve çevresinde kanal boyunca düzenleme yapılması. Onun da koruma amaçlı imar planının yapılması. Bu konuda...