06 / 05 / 2024

samsun Arazilerin Miras ve Satış Yoluyla Bölünmesinin Önlenmesi

samsun Arazilerin Miras ve Satış Yoluyla Bölünmesinin Önlenmesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde, “Arazilerin Miras ve Satış Yoluyla Bölünmesinin Önlenmesi” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı..

Samsun Büyükşehir'den satılık 3 arazi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kavak Karadağ'da yer alan 3 adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin alanları 16 bin 753 metrekare ile 31 bin 263 metrekare arasında değişiyor.

Babasından miras kalana devlet her yıl ödeme yapacak

Türkiye'de miras yoluyla arazilerin el değiştirmesi sonucu tarımsal üretimde sıkıntı olurken Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir sistemi uygulamaya başlayacağını belirtti.

Samsun Kuş Cenneti imara mı açılıyor?

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde çıkan yangının ardından, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ve SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, alanın imara açılma riski olduğunu belrtti. 

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Samsun'da mirasçısı çıkmayan ev müze oldu!

Samsun'un Ladik ilçesinde, kaymakamlığın yazı işleri müdürü olan Işık Yeten'e ait olan ev, mirasçısı olmadığı için müzeye dönüştürüldü. Ev, restorasyonun ardından Osmanlı dönemi kültürünü yaşatan müzeye dönüştürüldü.

Binlerce mirasçı milyarlık arazilerin peşinde!

Osmanlı döneminde Antalya'da yaşayan Ömer ve Süleyman Ağa kardeşler ile amca çocukları Zeynel Ağa ve Arap Süleyman'a ait olduğu iddia edilen milyarlarca lira değerine sahip 300 bin dönüme yakın arazinin 2 bin 500 mirasçısı, araziler için bir araya geldi.

Samsun Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi'ne ödül!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından be sene 15.’si düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda “Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi” ile proje ödülüne layık görüldü.

Tarımsal arazilerin harç muafiyet süresinin uzatılması hakkında karar!

Mirasçıların tarımsal arazi devir işlemlerinde harç muafiyetinden faydalanmaları için son tarih 15 Mayıs 2016 olarak belirlenmişti. 28 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan karar ile muafiyet süresi uzatıldı. İşte tarımsal arazilerin harç muafiyet süresinin uzatılması hakkında karar!

Samsun İnşaat 2016 Fuarı bugün açılıyor!

Samsun İnşaat Fuarı, Tarihi Kentler Birliği destekleri ile hazırlanan Tarihi Kent Dokuları ile Kentsel-Kültürel Mirasın Korunması Özel Bölümü ile 31 Mart-03 Nisan 2016 tarihleri arasında Samsun'da açılacak.

Miras kalan arsa satışı nasıl yapılır 2016?

Miras kalan tarımsal arazilerin satışında birtakım kısıtlamalar getirilmişti. Peki, miras kalan arsalar için aynı durum söz konusu mu? Miras kalan arsa satışı nasıl yapılır 2016? İşte yanıtı..

Miras kalan tarla satışı 2016!

2014 yılında yayımlanan Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik gereğince miras kalan tarlaların tasarruf işlemlerine birtakım kısıtlamalar getirilmişti. Peki, miras kalan tarla satışı 2016 nasıl olur?

Samsun Bafra'daki arsa satışları protesto edilecek!

Samsun’un Bafra ilçesinde Büyükşehir Yasası ile Bafra Belediyesi mülkiyetine geçen 12 mahallede bulunan tüzel kişiliğe ait arazilerin ihale yolu ile satışa çıkarılmasına karşı çıkan vatandaşlar, yaptıkları toplantıda eylem kararı aldı.

Miras arazilerin intikaliyle ilgili süreç başladı!

Tarım arazilerinin miras yoluyla parçalanmasını engellemek amacıyla çıkartılan kanun çerçevesinde, miras arazilerin intikaliyle ilgili esas süreç resmen başladı. 83 bin kişiye bu hafta tebligat gidecek

samsun Arazilerin Miras ve Satış Yoluyla Bölünmesinin Önlenmesi Haberi

samsun Arazilerin Miras ve Satış Yoluyla Bölünmesinin Önlenmesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı’nın katıldığı toplantıda; ‘miras, satış süreçleri ve asgari tarımsal arazi büyüklükleri, yeter gelirli arazi büyüklükleri ve ekonomik bütünlükle’ ilgili Arazi Edindirme Şube Müdürü Fuat Coşkun, Ziraat Mühendisi Bayram Tatar, İdris Özata ve Sevim Şurgun’un sunumlarıyla ilçe müdürleri ve ilçelerden gelen teknik elemanlara bilgi aktarıldı.

Toplantıda yapılan sunumlarda şu bilgiler verildi: “5403 sayılı Kanun, 15 Mayıs 2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi gazete’de yayınlanan 6537 sayılı Kanun ile değiştirildi. Yeni yasa ile ekonomik bütünlük ve yeterli gelirli tarımsal arazi büyüklüğü kavramları tanımlandı, belirlenen büyüklükteki tarımsal araziler üzerinde gerçekleştirilecek mülkiyeti aktarıcı nitelikli işlemlerin yanı sıra, intikal ve miras taksimi işlemlerinde önemli değişiklikler getirildi.Yasaya bağlı olarak 31 Aralık 2014 tarihinde Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin...