21 / 05 / 2024

Samsun Ata Yolunda son durum

Samsun Ata Yolunda son durum

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için çıktığı Samsun'dan sonra devam ettiği güzergah olan "Ata Yolu"nun ilk yarısı tamamlandı.

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm atağı!

Samsun için vizyon projeleri geliştirdiklerini söyleyen Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ''Kentsel dönüşüm yatırımlarıyla yılda yüzbinlerce insanımız Canik'e geliyor'' dedi.

Samsun inşaat sektörü marka olma yolunda!

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, TÜYAP Samsun 3. İnşaat Fuarı'nın şehir için önemli olduğunu belirterek, "Fuar sayesinde Samsun inşaat sektörü, belirleyici bir marka olma yolunda ciddi mesafe alıyor" diye konuştu.

Lojistik Köy Merkezi, Samsun'u şahlandıracak!

Üretim ve ihracat gücü ile adından söz ettiren Samsun, hızla yapımı devam eden Lojistik Köy Merkezi projesi ile uluslararası ve bölgesel lojistik güç olma yolunda hızla ilerliyor

Samsun Ata Yolu 97 yıl sonra tekrar ortaya çıkarıldı!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da milli mücadeleyi başlatmak için Bandırma Vapuru'yla Samsun'a gelişinin ardından Amasya'ya giderken kullandığı 98 kilometrelik "Ata Yolu" 97 yıl sonra tekrar ortaya çıkarıldı.

Samsun yeni yatırımlara kabuk değiştiriyor!

Samsun'un ulaşılabilir bir kent olması yolunda önemli bir adım daha attıklarını kaydeden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun her alanda kabuk değiştiren bir şehir oldu." dedi

Samsun Ata Yolu'nun ilk yarısı tamamlandı!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için çıktığı Samsun'dan sonra devam ettiği güzergah olan "Ata Yolu"nun ilk yarısı tamamlandı.

Samsun'da yol çalışmaları sürüyor!

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Şahinkaya Kanyon yolunda Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt çalışmalarına başlandı.

Samsun Ata Yolu'nun rotası çizildi!

Milli Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurmaylarıyla birlikte Amasya sınırına kadar geçtiği tarihi yol, koruma altına alınıyor.

Samsun Salıpazarı'na yeni köprü inşa ediliyor!

Yetki ve sorumluluk alanlarının tüm ilçeleri kapsayarak genişlemesinin ardından hizmet atağına kalkan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun’un her adımına hizmet götürmeye devam ediyor.

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun turizmi atağa hazırlanıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde turizmi canlandırmak ve geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) eylem planı toplantıları sonuç verdi.

Samsun dünya şehri alacak!

Samsun dünya şehri alacak. Yusuf Ziya Yılmaz, mimariden imara kadar kentin şık bir şehir olması yolunda gösterilen çabaların finalini Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 1OO'üncü yıldönümü 2019'da yapacaklarını söyledi.

Samsun 2019'da örnek şehir olmayı hedefliyor!

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentsel ölçekte ulaşımdan, çevreye, mimariden imara kadar kentin şık bir şehir olması yolunda çalışmalar yapacaklarını belirtti..

Samsun dünya şehri olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentsel ölçekte kentin şık bir şehir olması yolunda gösterilen çabaların finalini Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yıldönümü 2019'da yapacaklarını söyledi

Samsun Ata Yolunda son durum Haberi

Samsun Ata Yolunda son durum

Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk'ün Samsun'dan başlattığı milli mücadelenin ilk yolculuğunu gün ışığına çıkarmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, Büyük Önder'in Havza'dan Amasya sınırına kadar geçtiği 2,5 kilometrelik tarihi yolu koruma altına alarak gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.


Güzergah üzerindeki kültürel eserleri, rotayı turizm ögesi haline getirmek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza-Suluova arasındaki beton yol çalışmalarının tamamlandığını, ihalesi yapılarak inşaatı devam eden Ata Yolu Kemer Köprüsü'nde de çalışmaların sürdüğünü bildirdi.


Turizmin en önemli ögesi olacak proje ile ilgili değerlendirmede bulunan Yılmaz, şunları kaydetti:


"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a gelişinden Amasya'ya geçişine kadar olan süreçte kullandığı gerçek yol, maalesef gerektiği şekilde korunamayıp, tanıtılamadı. Bu nedenle Ata Yolu rotasını koruyup hem günümüz insanlarına hem de gelecek nesillere tanıtmak, anlatmak ve miras...