07 / 05 / 2024

samsun çarpık yerleşme

samsun çarpık yerleşme

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerde yaşanan çarpık betonarme bina yapılaşmanın doğal güzelliklere sahip köyleri de tehdit eder hale geldiğini söyledi. Yılmaz, şehirlerdeki çirkinliğin köylerde de yaygınlaşacağını belirtti...

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Samsun Hükümet Konağı 23 Aralık'ta ihaleye çıkıyor!

Samsun ili, Canik Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 23 Aralık 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balat ve Sirkeci'de çarpık yapılaşma furyası!

Sirkeci'ye, Balat'a, Süleymaniye'ye nereye giderseniz gidin binaların önüne, üstüne, arkasına bu gecekondu plastik yerleşkeler hakim. Bu alanlarda yönetimler yetkilerine rağmen bu haksız, çirkin ve çarpık büyümeye göz yumuyor.

Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşma engellenecek!

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Antalya’nın en büyük sorunu çarpık kentleşme!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Antalya’nın nüfusu 2 milyon 511 bin 700 kişiye ulaştı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı (İMO) Mustafa Balcı, Antalya’daki en büyük problemlerin ulaşım ve çarpık kentleşme olduğunu açıkladı.

81 il için çarpık yapı alarmı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çarpık yapılar için düğmeye bastı. Bakanlık, 81 ilde örnek imar planı uygulamasına başladı ve 2020’de 13 ilde, 2023 yılına kadar ise tüm ülkedeki çarpık sahaları sona erdirecek projeler yapacak...

Samsun Asarcık'a 100 konutluk yeni mahalle!

Samsun'un Asarcık İlçesi'nde devam eden alt yapı yatırımlarını denetleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada"Asarcık'ta kuracağımız 100 konuttan oluşan yeni mahalle, ilçenin şehirleşmesine büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

Kocaeli'de hızlı sanayileşme ile çarpık kentleşme sorunu!

Kartepe Zirvesi'nde "Küreselleşme ve Şehirleşme" oturumunda konuşan Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'nin Türkiye'nin en büyük ikinci sanayi kenti olduğunun bilgisini verirken,sanayileşmeye bağlı göçün çarpık kentleşmeye yol açtığını söyledi...

Samsun'da kentsel dönüşüm hızlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkam Mustafa Demir, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ile Samsun’u çarpık yapılaşmadan kurtaracağız” dedi.

samsun çarpık yerleşme Haberi

samsun çarpık yerleşme

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerde yaşanan çarpık betonarme bina yapılaşmanın doğal güzelliklere sahip köyleri de tehdit eder hale geldiğini söyledi. Kentleri, plansız projesiz konutlaşmadan kentsel dönüşüm projeleri ile kurtarmaya çalışırken, köylerin ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, köylerle yaşayan insanların konut yapmadaki betonarme eğilimlerini iyi yönetemedikleri taktirde şehirlerdeki çirkinliğin buralarda da yaygınlaşacağını kaydetti. 


Köylerdeki çirkin betonlaşmanın önüne geçmek için bir dizi tedbirler ve yatırımlar yapılması gerektiğini bildiren Başkan Yılmaz, "İnsanları çok katlı kentsel yoğunluğun artırıldığı yerlerden kurtaracak çözümler aranmalı, sosyal ve teknik alt yapısı tamamlanmış, ekonomisi ve ulaşımı güçlendirilmiş yeni salanlar oluşturulmalıdır. Köylerimizin betonarme, çirkin sıvasız binalar ile çirkinleştirilmesi, şehirlerimizin çirkinleşmesi kadar önemlidir. 

Köylerimizde yöresel mimariyi öngören ve geleneksel yapı malzemelerini kullandırmayı özendirecek çalışmalar yapılmalıdır." şeklinde konuştu. 


Milat...