22 / 07 / 2024

Samsun Derici Konağı restore mi edilecek

Samsun Derici Konağı restore mi edilecek

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde eski belediye başkanlarından merhum Abdullah Derici’ye ait 1903 yılında yapılan konak restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Canik Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Samsun ili, Canik Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ Samsun Canik hükümet konağı ihalesi yarın!

Samsun ili, Canik Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

Samsun Hükümet Konağı 23 Aralık'ta ihaleye çıkıyor!

Samsun ili, Canik Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 23 Aralık 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.

Samsun Tekkeköy Hanımlar Konağı açılışa hazır!

Samsun Tekkeköy Belediyesi tarafından yapılan Hanımlar Konağı'nın inşaatında sona gelindi. Konak önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Samsun Kitaplı Konağı restore edilecek!

Samsun'da yer alan Kitaplı Konağı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatıyla yeniden restore edilecek.

Samsun Derici Konağı restore ediliyor!

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde eski belediye başkanlarından merhum Abdullah Derici’ye ait 1903 yılında yapılan konak restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Samsun Canik Hanımlar Konağı'nın temeli atıldı!

Canik Belediyesi tarafından Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde yapılan Hanımlar Konağı ve Halı Sahanın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Samsun Kavak Köy Konağı hizmete açıldı!

Kavak Başalan Hodoğlu Mahallesinde köy konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Kavak Belediye Başkan Vekili Hanife Asar, Kavak ve Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Milli Emlak Samsun 'da otel yaptıracak!

Samsun Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Samsun İlkadım"da otel yatırımı yapmak amacıyla 49 yıl süreli nitelikte irtifak hakkı tesis edecek

Hazinedarzade Süleyman Paşa Vakfı, Samsun 'da 78 tarla satıyor!

Hazinedarzade Süleyman Paşa Vakfı, Samsun"nun çarşamba İlçesi, Soğucak Mahallesi"nde bulunan 78 tarla vasıflı taşınmazı ihaleye çıkardı

Samsun Ayvacık doğal turizmin merkezi oluyor!

Samsun'un saklı cenneti Ayvacık, doğa turizminin merkezi olmaya hazırlanıyor. Ayvacık, Yeşilırmak-Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu baraj gölleri ile doğal güzellikleri göz kamaştırıyor

Samsun Canik'te 3 bin 650 metrekare satılık arsa!

Samsun Canik Belediye Başkanlığı, Samsun İli, Canik İlçesi, Gazi Mahallesi 100 Yıl Bulvarı ve Ali Rıza Bulvarı kavşağında 1284 ada, 7 parselde yer alan 3 bin 650 metrekare arsayı satışa sunuyor

Samsun Derici Konağı restore mi edilecek Haberi

Samsun Derici Konağı restore mi edilecek

15 yıllığına maliklerinden Vezirköprü Belediyesi tarafından bedelsiz kiralanan ve iç dekorasyonu düzenlenen konaktaki mevcut eşyalar sergilenerek otantik bir ortam oluşturulduğu, örnek bir Vezirköprü evi olarak turizme sunulacağı belirtildi. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, konakla ilgili açıklamalarda bulundu. Edis konağın tarihi dokusuna zarar verilmeden aslına uygun restore edildiğini, yöresel ev eşyaların sergilendiğini ve otantik bir özellik kazandırıldığını belirtti. Konağın mimari yapısı hakkında da bilgi veren Başkan Edis, iki katlı konağın zemin katına hol, mutfak, sergi odası olarak, ikinci katta oturma odası, hol ve beş adet oda, hol mevcut olup ilçeye ait kilim, heybe, çanta, yöresel eşya ve dokumalarla düzenlendiğini, konağı tarihi bir "Vezirköprü Evi" olarak tanıtmak istediklerini ifade etti.


"İLÇEMİZDE TURİZM POTANSİYELİ VAR"

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, doğal güzellikleriyle büyük bir...