05 / 05 / 2024

Samsun dolgu alanları

Samsun dolgu alanları

Samsun'da ilk olarak 1953'te liman yapımı için deniz dolgusuna başlanırken, sosyal ve sportif aktivitelerinin yapıldığı yerlerin bulunduğu 3 bin dönümlük alan kente kazandırıldı.

Samsun Büyükşehir'den satılık 3 arazi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kavak Karadağ'da yer alan 3 adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin alanları 16 bin 753 metrekare ile 31 bin 263 metrekare arasında değişiyor.

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Samsun İlkadım'da yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

Doğu Karadeniz için deprem uyarısı!

Doğu Karadeniz'in dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanları daha da riskli hale geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgede riskin arttığı uyarısı yaptı.

Uzmanlardan İstanbul'a zemin sıvılaşması uyarısı!

İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu dile getiren uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' diyor. 

İzmir depremi sonrası Doğu Karadeniz için uyarı!

Doğu Karadeniz'in 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesinden sonra bölgede dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanlar daha da riskli duruma geldi.

Samsun'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31126 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Samsun'da bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Samsun Bafra'da riskli alan kararı!

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Aktekke Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Rize'de dolgu alanlarındaki binalarda yıkım tehlikesi!

Gürcistan'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Doğu Karadeniz'in 4'üncü derece deprem riski bölgesinden 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesiyle gözler bölgede dolgu alanındaki binalara çevrildi.

İstanbul’da dolgu alanlar 2.55 kilometreye ulaştı!

Denizden kazanılan alanların doldurularak kullanıma açılması,1980 yıllarında başlayan ve günümüze kadar gelen bir durumdur.

İstanbul Boğazı 4 ile 27 metre arasında daraldı!

İstanbul Boğazı’ında yer kazanma çalışmaları nedeniyle başlatılan dolgu alanlarıyla ilgili düzenlemeler devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Boğazı 4 ile 27 metre arasında daraldı.

Samsun'a 18 delikli golf sahası!

Samsun Büyükşehir Belediyesinin deniz üzerine dolgu yöntemiyle yaptığı 150 futbol sahası büyüklüğündeki 18 delikli golf sahasına bugüne kadar 1 milyon taş yerleştirildi.

Samsun 19 Mayıs'ın 40 yıllık imar planı revize edildi!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Karma Komisyonu, 19 Mayıs ilçenin yaklaşık 40 yıllık nazım imar planını revize etti. Yeni planda tarım alanları ve yollar genişletilirken, daha önceki planlarda yer alan düzeltmeler de değiştirilmeden işlendi

Samsun dolgu alanları Haberi

Samsun dolgu alanları

Samsun sahilinde 62 yıldır süren dolgu çalışmaları sonucunda kente yaklaşık 3 bin dönüm arazi kazandırıldığı, dolgu sahalarına İspanya'nın Barselona kenti örnek alınarak turizm, spor ve eğlence alanları yapıldığı bildirildi.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da dolgu alanların yapılmasının ihtiyaçtan doğduğunu belirterek, kentte 1953 yılında liman yapımı için sahilin doldurulmaya başlandığını ve Samsun'un 62 yıldır büyümeye devam ettiğini söyledi.


Denizle irtibatını bir taraftan muhafaza etmeye çalışan şehrin büyüdükçe deniz önünde alan üretme ihtiyacının ortaya çıktığına vurgu yapan Yılmaz, şöyle konuştu:


"Bunun en belirgin göstergelerinden biri Petrol Ofisi olarak geçen bölgedeki sahilde yaptığımız dolgu alanıdır. Burada bin dönüm civarında yeni bir dolgu sahası yapıyoruz. Liman geri sahası diye bir alan düzenlemeye çalışıyoruz. Orada lojistiğe, soğuk hava depolarına ve antrepolara ihtiyacımız var. Burası...