04 / 05 / 2024

samsun elektrik projeleri

samsun elektrik projeleri

Samsun İl Genel Meclisi, Havza'nın Mesudiye köyüne Rüzgar Enerji Santrali yapımına onay verdi. 75 milyon euro yatırım bedeli olan santral, yılda 126 GW elektrik üretecek...

Elektrik yardım başvurusu almak için nereye başvuru yapılmalı! İşte elektrik yardım başvuru hakkında merak edilenler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Elektrik Tüketim Desteği adı altında yardım sunuyor. 

Samsun Kıran Mahallesi’nde 1400 konut dönüşüyor!

Göreve geldiği günden itibaren hayata geçirdiği projeleri anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, il genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Samsun kentsel dönüşüm projeleri, şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, altyapı projelerine 456 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Samsun'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile 'Video Konferans' yöntemiyle 'Kentsel Dönüşüm' ve 'Gülsan Sanayi Sitesi' başta olmak üzere birçok projeyi ele aldı.

Aykar Konut Samsun'da yeni projeye başlıyor!

Karadeniz Parke ile sektörde adından sıkça söz ettiren Aykar Konut, Samsun'da modern projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm atağı!

Samsun için vizyon projeleri geliştirdiklerini söyleyen Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ''Kentsel dönüşüm yatırımlarıyla yılda yüzbinlerce insanımız Canik'e geliyor'' dedi.

TOKİ Samsun ve Ordu projeleri tamamlanıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, Samsun ve Ordu şantiyelerinde incelemeler yaptı.

Samsun'da 13 yılda 15 bine yakın yeni konut yapıldı!

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Genç, ''13 yılda 15 bine yakın yeni konut yapıldı'' şeklinde konuştu.

Samsun’da Arap üniversitesi projesi askıya alındı!

Samsun 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Topaloğlu, ilçede yapılacak Arap üniversitesinin 15 Temmuz'dan dolayı askıya alındığını açıkladı.

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm için adım atıldı!

Samsun İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, kentsel dönüşüm projeleri ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Tok, ''İlkadım’ın kaderini değiştirecektir"

Samsun'un mega projeleri Sivas'a örnek olacak!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın yaptığı açıklamada Samsun'un projelerden oldukça etkilendiklerini belirterek, Sivas'ta da bu projeleri uygulayacaklarını söyledi.

Yatırımlar Samsun Çarşamba'yı geleceğe taşıyacak!

Samsun Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, yatırımları ve projeleri anlattı. Dündar, Çarşamba Huzurevi'nin yapımı için protokol imzalandığını belirtti.

Samsun'da 199 tesisin açılışı gerçekleşti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Vezirköprü ilçesindeki yatırımları ve projeleri anlattı. Karaaslan, ''199 tesisin, yatırımların toplu açılışı gerçekleştirildi. Bu da şehrimiz için çok önemliydi'' dedi.

samsun elektrik projeleri Haberi

samsun elektrik projeleri

Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında yapılan Samsun İl Genel Meclisi ocak ayı son birleşiminde Mesudiye Köyü'ne yapılacak olan enerji santrali ele alındı. Daha önce imar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilen ve komisyonun çalışmalarını tamamlayarak hazırladığı Rüzgar Enerji Santrali kurulmu komisyon raporu meclis üyelerinin onayından geçti. 


2016'DA ÜRETİME GEÇECEK 


Rapora göre, Havza'da kurulması planlanan ve 20 türbin ile yılda 126 gigavvatt (GW) elektrik üretmesi öngörülen Rüzgar Enerjisi Santrali'nin (RES) 2014 yılında yapımına başlanarak 2016 yılında üretime geçeceği ve ürettiği elektriğin sisteme verileceği bildirildi. 


EKONOMİYE RÜZGAR KATKISI 


Bir yılda üretilecek olan 126 GW elektrik yaklaşık 69 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Toplam yatırım miktarı 75 milyon euro olan Havza Rüzgar Enerjisi Santrali yılda 76 bin ton karbonmonoksit salınımını önleyerek çevrenin korunmasına önemli bir katkıda bulunacak....