25 / 07 / 2024

samsun işçi grev

samsun işçi grev

Samsun'un Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatında çalışan 30'a yakın işçi, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek grev yaptı.

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

Samsun Büyükşehir'den satılık iş yeri!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. İş yerinin satış ihalesi 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Samsun Büyükşehir, Atakum'da arsa satacak! Konut ve ticaret imarlı arsa için bu tarihe dikkat!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'daki ticaret ve konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın yüz ölçümü 1.567 metrekare olarak belirtildi.

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 45'i tamamlandı!

Samsun'un Canik ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde çalışmaların yüzde 45'i tamamlandı.

Maaşlarını alamayan İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri grev yaptı!

İzmir Bayraklı 'da inşa edilen İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri maaşlarını alamadıklarını söyleyerek grev yaptı.

Samsun Subaşı Meydan Projesi'nin yüzde 25'i tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Subaşı Meydan Projesi'nin inşaat çalışmalarının yüzde 25'i tamamlandı.

Samsun Havza otoparkı için ihale yapıldı!

Samsun'da park sorununu çözmek için Havza'ya otopark inşa edilecek. İhalesi gerçekleştirilen Havza Mekanik Otoparkı inşaatının temeli iki hafta içerisinde atılacak.

Samsun Büyükşehir için müteahhitten rüşvet iddiası!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.’ya 30 bin TL rüşvet verirken yakalanan müteahhit Y.Ş., “Belediyeden 780 bin liralık hak edişimi alabilmek için verdim” diye konuştu.

Samsun Büyükşehir vakıflar için 903 bin TL kira ödedi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci yurdu olarak kiralanan 2 binanın daha sonra bir vakfa devredildiği ve kira bedellerinin de belediye tarafından ödendiği belirlendi. Sayıştay belediyenin 2 bina için 2019'da 903 bin 310 TL (KDV hariç) bedel ödediğini belirledi.

Samsun Toybelen Sanayi Sitesi için başvurular başladı!

Samsun'da inşa edilecek ve tüm illere örnek teşkil edecek olan Toybelen Sanayi Sitesi için müracaatlar başladı. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye'de ilk defa sanayi kentsel dönüşüm projesi yapıldığını dile getirdi.

Samsun'da inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti! 

Samsun'un İlkadım ilçesinde inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti.

Samsun Ladik Belediyesi'nden 10.1 milyon TL'ye inşaat işi ihalesi!

Samsun İli Ladik Belediye Başkanlığı, Samsun İli, Ladik İlçesi, Sanayi Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işini ihale ediyor. İşin bedeli 10 milyon 179 bin TL olarak belirlendi. 

Samsun'da 16.6 milyon TL'ye kat karşılığı yapım işi ihalesi!

Samsun İli Ladik Belediye Başkanlığı, Samsun İli, Ladik İlçesi, Bahşi Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat yapılması işini ihale ediyor. İhale bedeli 16 milyon 66 bin TL olarak belirlendi.

samsun işçi grev Haberi

samsun işçi grev

Samsun'un Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatında çalışan 30'a yakın işçi, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek grev yaptı.


Yeni Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatında gergin anlar yaşadı. Bir firma tarafından yapılan hastane inşaatında çalışan ve bir taşeron firma ile çalıştıkları iddia edilen 30'a yakın işçi, paralarını alamadıkları için iş bıraktı. İşçilerin yaptıkları grevde zaman zaman gergin anların yaşanması üzerine inşaat alanına gelen emniyet görevlileri olaya müdahale etti. İnşa firması ile işçilerin görüşmesini sağlayan emniyet görevlileri ortamın sakinleşmesini sağladı.


Taşeron firmaya bağlı olarak hastane inşaatında çalışan işçiler, 3 aydır maaş alamadıklarını iddia ettiler. İşçilerin kalfası olduğunu belirten Aydın Görgülü, "Yaklaşık 3 aydır maaş alamayan arkadaşlarımız var. Benim 4 bin lira, bazı arkadaşlarımızın 6 bin lira alacağı var. Biz taşeron firmaya bağlı çalışıyoruz. Kendi firmamız, yüklenici firmadan...