13 / 05 / 2024

Samsun Kızılırmak yıkım kararı

Samsun Kızılırmak yıkım kararı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılırmak Deltası'ndaki yapıların ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkımına başlandı. Kızılırmak Deltası'ndaki yazlık ve villaların olduğu bölgeye giden Büyükşehir, ev sahiplerinin tepkisiyle karşılaştı.

6 yıl önce mahalle mahalle yıkım riski haritası çıkarılmıştı! Uzmanlar o ilçe için uyardı: Depreme dayanıksız!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Diyarbakır'daki Bağlar ilçesi 6 yıl önce uzmanlar tarafından  yıkım riski haritası çıkarıldığı ancak yetkililer tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Kuruldu!

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Ümraniye’de 250.000,00 TL sermaye bedeli ile Fatih Kızılırmak tarafından kuruldu.

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Emekliler, ev hanımları, işsizlere büyük müjde! 5 yıl boyunca ödediğiniz paraları geri alabilirsiniz! Hemen bir göz atın

Emekliler, ev hanımları, işsizlere büyük müjde! 5 yıl boyunca ödediğiniz paraları geri alabilirsiniz! İşte detaylar...Hemen bir göz atın....

Pırlanta tektaş yüzüklerde büyük fırsat! İşte Blue Diamond pırlanta tektaş yüzük 26 Eylül 2022 fiyat listesi

Pırlanta tektaş yüzüklerde büyük fırsat başladı. Blue Diamond'ta tüm pırlanta tektaş yüzüklerde yüzde 50'ye varan indirim fırsatı başladı. Peki Pırlanta tektaş yüzükler ne kadar? İşte Pırlanta tektaş yüzük 26 Eylül 2022 fiyat listesi.

TOKİ Çankırı Kızılırmak’da 2+1’ler 608 bin TL , 3+1’ler 850 bin TL!

TOKİ'nin Çankırı Kızılırmak projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Çankırı Kızılırmak projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Çankırı Kızılırmak 2022 sosyal konut projesi...

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümleri yüzde 7,8 daraldı!

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 7,8 daralma meydana geldi.

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü Samsun'da 7 adet arsa satacak!

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü, Samsun ili, Atakum ilçesi,İncesu Mahallesinde yer alan toplam 7 adet arsayı ihale ile satacak.

Malatya Büyükşehir'den kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Battalgazi'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Söz konusu ihale 26 Mayıs 2022 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek...

Kuşadası Uydukent'in imar sorunları çözülüyor!

Kuşadası'na bağlı Uydukent'te imar sorunlarına yönelik sorunlar çözülüyor. Konuyla ilgili müjdeyi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den açıklama geldi. 

Aydın'da depreme dayanıksız okullarda yıkım çalışmaları mecliste!

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullarda yapılan güçlendirme ve yıkım çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun Kızılırmak yıkım kararı Haberi

Samsun Kızılırmak yıkım kararı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılırmak Deltası'ndaki yapıların ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkımına başlandı. Kuş Cennetinin de yer aldığı Kızılırmak Deltası'ndaki yazlık ve villaların olduğu bölgeye giden Büyükşehir, ev sahiplerinin tepkisiyle karşılaştı.

'TAPULU ARAZİ' 

Bölgedeki bina sahiplerinden Nail Yüce, evinin tapulu arazisinde olduğunu belirterek "Resmi tapulu arazimde evim var. 1992 senesinde yapıldı. Belediye tarafından suyu, elektriği bağlandı. 25 yıldır emlak vergisini ödüyoruz ama belediye bölgede imar uygulaması yapmadığı için ruhsat verilmedi. Bir gün önce tebliğ edilen kararı bugün uygulamaya geçiyorlar.Bugüne kadar böyle bir şeyden haberimiz yoktu. Bölgede yüzlerce ev var. Madem bunlar yıkılacaktı zamanında niye elektrik, su bağlandı, yol yapıldı? Evimizde internete kadar her şey var. Şimdi yapılan milli servete zarardır" diye konuştu. 


Yıkım kararı tebliğ edilen mahalle sakinlerinden Tevfik Demirkan ise "Burası devlete...