04 / 05 / 2024

Samsun metro çalışmaları

Samsun metro çalışmaları

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; toplu ulaşımda raylı sistemin önceki versiyonu olan metrobüs ulaşımı inşaatımız hızla devam ediyor. İnsanlık var olduğu sürece halkımız daha iyisini isteyecek, dedi.

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, ""Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı!

Samsun İlkadım'a bağlı Kıran Mahallesi'nde hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm 2.Etap Projesi’nde inşaat çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı.

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 45'i tamamlandı!

Samsun'un Canik ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde çalışmaların yüzde 45'i tamamlandı.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar 30 Ağustos'ta başlıyor!

İstanbul halkının uzun zamandır beklediği Esenyurt-Mahmutbey metro hattında çalışmalar 30 Ağustos tarihinde başlıyor. 

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 

İstanbul'daki raylı sistem hatlarında çalışmalar hızlandı!

Önceki gün Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro hattının TBM indirme töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul yapılan raylı sistem çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar başlıyor!

İstanbul’da yapımı duran 8 metro hattının 7’sini başlattıklarını dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda da çalışmaların yakında başlayacağını müjdeledi.

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda çalışmalar 27 Mart'ta yeniden başlıyor!

Bağcılar Kirazlı-Küçükçekmece Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları 27 Mart'ta yeniden başlıyor... 

İncirli-Beylikdüzü metro hattında çalışmalar başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulundu. Başkan İmamoğlu, ziyaret sırasında Beylikdüzü halkının uzun süredir beklediği İncirli-Beylikdüzü metro hattı için çalışmaların başlayacağını açıkladı. 

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Samsun metro çalışmaları Haberi

Samsun metro çalışmaları


Şehir içi toplu ulaşım sisteminde yolculuk konforunu yükseltmeye yönelik yapılan yatırımlar ve sunulan hizmet, vatandaşları memnun ediyor...


Toplu ulaşım araçlarındaki modernizasyon devam ederken, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş (Samulaş) Genel Müdürlüğü, tramvay ve otobüslerle taşınan yolcu sayılarına ilişkin karşılaştırmalı istatistik bilgilerini açıkladı. Ortaya çıkan veriler, toplumun sunulan kaliteli hizmeti olumlu karşılayıp desteklediğini ortaya koydu.


Kente modern bir hafif raylı toplu ulaşım sistemi kazandırmak için 2001 yılında harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süren mücadelesiyle Samsunlular, tramvay konforuyla yolculuk etmeye 2010 yılın ekim ayında başlamıştı. Her yıl yolcu sayısı günden güne artan 16 tramvay, ihtiyaca cevap veremez hale gelince 5 tane daha alınmıştı. 21 tramvay tam kapasite ile çalışırken Samulaş A.Ş, hem tramvay...