06 / 05 / 2024

samsun osb atık su tesisi projesi son durum

samsun osb atık su tesisi projesi son durum

Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, Evrensel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi'nin Kasım 2014'te tamamlanacağını ve tesiste günde 2 bin metreküp atık su arıtılacağını kaydetti...

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden OSB yatırımcılarına yer tahsisi!

Samsun'da, yatırımcılara vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hissesi, döviz ve dövize endeksli kredi gibi desteklerin verileceği ilçelerde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımcılarına Samsun Büyükşehir Belediyesinin yer tahsis edeceği belirtildi.

Samsun'un tüm ilçeleri atık su arıtma tesisine kavuşuyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada "Allah'a şükürler olsun şehrimizde şu anda bir dirhem, bir kaşık dolu pis su bile denize gitmiyor" dedi ve Samsun'un içme suyuna nasıl kavuştuğunu anlattı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi yaptıracak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi Ünitesi Kurulması ve İşletilmesi işini, 8 milyon 53 bin 500 TL 10 yıllık muhammen bedel ile ihaleye çıkardı. İşte ihalenin yapılacağı tarih ve adresi...

ASTİM OSB'nin atık suları yüzde 96 oranında temizlendi!

Aydın Sanayi Ticaret İş Merkezi OSB Müdürü Hakan Maraş, kentin en modern arıtma tesisine sahip olduklarını belirterek fabrika atık sularının yüzde 96 oranında temizlenerek dereye bırakıldığını söyledi

Balıkesir'de katı atık düzenli depolama tesisi açıldı!

Balıkesir ve çevresindeki 6 ilçenin 40 yıllık çöp sorununu çözecek 18 milyon Euro'ya mal olan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi törenle açıldı. Dünya Çevre Günü dolayısıyla Savaştepe karayolu üzerinde bulunan tesiste tören düzenlendi.

Ordu'da 213 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi bugün açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığınca yapımı tamamlanan, Ordu'da 213 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi bugün açılacak. Ordu halkına AB standartlarında atıksu arıtma hizmeti verilecek

İbrahim Karaosmanoğlu: Körfeze hiç atık su atılmıyor!

Eskiden canlıların Körfez'de yaşayamadıklarını belirten İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AA muhabirine 17 atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini belirterek, Körfez'e hiç atık su akıtmadıklarını söyledi.

1 yılda 30 bin atık yağ toplama noktasına ulaşıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat” projesi devam ediyor. Bitkisel ve hayvansal atık yağların toplanması için Bakanlık tarafından 1 Temmuz 2013 tarihinde başlatılan proje ile 30 bin toplama noktasına ulaşıldı.

Tire arıtma tesisi günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 28. arıtma tesisini yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’de kurmaya hazırlanıyor. 66 bin kişiye hizmet verecek tesis, günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak.

İstanbul boğazının yüzeyinden 4 bin 357 m3 katı atık toplandı!

Deniz çöpleri stratejik eylem planının hazırlanması ve pilot uygulama yapılması projesi sonuçlandı.İstanbul boğazının yüzeyinden 4 Bin 357 m3 katı atık toplandı. Boğaz yüzeyinden en çok; pet şişe, içecek kutusu ve bez atıklar çıktı...

Eral Yıkım, yıkım ve atık dönüşümü işine giriyor!

ERKANLI Grup ve Bemes Yapı ortaklığıyla kurulan Eral Yıkım, İngiltere menşeili TDS ( Technical Demolition Service ) işbirliğiyle, yıkım ve atık dönüşümü işine giriyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi atık su arıtma tesisinden 1 yılda 720 bin liralık enerji tasarrufu sağladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl korjenerasyon sistemi kurulan atık su arıtma tesisinden üretilen enerji ile 1 yılda 720 bin liralık enerji tasarrufu sağladı. Eskihisar Mahallesi'ne kurulan atık su arıtma tesisi, enerjide tasarruf sağladı.

Kocaeli'de sanayi kuruluşlarının atık suları elektronik ortamda takip ediliyor!

İlhan Bayram, yaptığı açıklamada, İzmit Körfezi'ni atık sulardan arındırmak için kurdukları elektronik izleme sistemi Atıksu SCADA ile sanayi kuruluşlarının atık sularını 7 gün 24 saat takip ettiklerini belirtti.

samsun osb atık su tesisi projesi son durum Haberi

samsun osb atık su tesisi projesi son durum

Evsel ve endüstriyel atık sularının arıtılıp deşaıj edileceği tesis inşaatının devam ettiğini belirten Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, projenin Mayıs 2014'te tamamlanacağım kaydetti. 


Tütüncüoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kredi desteği, Samsun-Merkez Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı'nın sorumluluğunda yaptırılan Evsel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi'nde Samsun Merkez OSB'de atık su tesisi Kasım 2014'te tamamlanacak Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, Evsel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisinin Kasım 2014'te tamamlanacağını ve tesiste günde 2 bin metreküp atık su arıtılacağım kaydetti günde 2 bin metreküp atık su arıtılacağım, böylelikle bölgedeki kirliliğin önüne geçileceğini söyledi. 


2012 yılı birim fiyatları ile 4 milyon 931 bin TL ihale tutarındaki tesisin sanayi bölgesi içinde yaklaşık 13 dönüm arazi...