10 / 05 / 2024

Samsun riskli evler

Samsun riskli evler

Samsun İlkadım'da heyelan nedeniyle zarar gören ve büyük risk oluşturan iki katlı ev, AFAD ekipleri tarafından tahliye edildi.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Düzce'de 1 ev yıkıldı, Kastamonu ve Samsun'da ise evler tahliye edildi!

Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlar hayatı felç etti. Bu kapsamda, Düzce'de 1 ev yıkıldı, Kastamonu'nda 13, Samsun'da ise 3 ev tahliye edildi. İşte detaylar...

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesi Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan meydana gelen “As Fatih Kent Sitesi”, 2017' riskli alan olarak belirlendi. Bugün Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı.

Riskli binalar tabut olmadan dönüşmeli!

İstanbul’un dönüşmesi gereken deprem tehdidi altındaki ilçelerini yöneten belediye başkanları bütçe ve yetki yetersizliğinden şikayetçi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Riskli binalar bir önce dönüşüme girmeli. Yoksa bu evler yüzlerce insan için tabuta dönecek” diye konuştu. 

Samsun Bafra'da riskli alan kararı!

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Aktekke Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Samsun'daki riskli binaya jeneratör bağlatıldı!

6 Şubat tarihinde İstanbul Kartal'da altında bir tekstil atölyesinin de bulunduğu, toplam 14 daireli 7 katlı bir bina çökmüş bina 21 kişiye mezar olmuştu. Çöken binadan sonra gözler diğer risk altındaki binalara çevrilirken Samsun’da da risk altında olan bir binada insanların yaşamlarına devam ettik

Samsun'da binalar riskli!

Samsun'da 5 yıl içerisinde bin 577 binada, 3 bin 340 konutta ve 889 iş yerinde risk tespit edildi.

Samsun ile Ordu'yu bu cadde ayırıyor!

Samsun'un Ambartepe ve ilerisindeki Elimdağ mahalleleri ile Ordu'nun Şenbolluk Mahallesi'ni, evler arasından geçen dar yol ayırıyor. 

Samsun'daki tarihi evler müzeye dönüşüyor!

Kentteki yatırımlara hız kesmeden devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi kentteki tarihi evleri müzeye dönüştürüyor.

Samsun'da en riskli deprem bölgesi Ladik!

Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, Samsun'da olası bir depremde en riskli bölgenin Ladik olduğunu ve denetim firmalarının etkin kullanılması gerektiğini belirtti...

Samsun Mehmetpaşa'daki evler yıkılma tehlikesi altında!

Samsun Mehmetpaşa Mahallesi'ndeki eski evler yağmura bile dayanamıyor. Mahallede yağan aşırı yağmur eski bir evin çökmesine neden oldu.

Samsun'daki dönüşüme hız verildi!

Samsun'da en riskli alan İlkadım ilçesi. Çarpık yapılaşmanın bulunduğu ilçede, kentsel dönüşüm çalışmaları ile risk azaltılmaya çalışılıyor. Bölgede, dönüşüm projeleri altında riskli alanlar tespit ediliyor.

Samsun Kavak'taki ahşap evler 2016'da restore edilecek!

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Ahşap evler restore edilerek güzel bir görünüme kavuşturulacak" dedi.Sarıcaoğlu, yaptığı açıklamada, Yenicami Mahallesi'nde bulunan ahşap evlerin restore edileceğini söyledi.

Çarşamba'da eski evler neden yıkılıyor?

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yıllar önce üzerlerine bağımsız şekilde 2-4 katlı bina inşa edilen ve "Bu binalar Karadeniz fıkralarını aratmıyor" şeklinde haberlere konu olan eski evler, tehlike oluşturması nedeniyle sahiplerince yıkılıyor.

Samsun riskli evler Haberi

Samsun riskli evler

Samsun İlkadım'da heyelan meydana geldi. Olay sonucunda zarar gören iki katlı ev, AFAD ekipleri tarafından riskli olduğu nedeniyle tahliye edilmesine karar verdi.

Günebakış'ta yer alan habere göre; Kadifekale Mahallesi Papatya Sokak'ta bir süre önce yağışların da etkisiyle heyelan yaşandı. Heyelanın ardından mahallenin değişik yerlerinde, stabilize yolda ve bazı binaların yakınından geçen yollarda derin yarıklar meydana geldi.

Heyelan sonucunda olay yerinde incelemelerde bulunan AFAD ekipleri, yıkılma riski olduğu nedeniyle Cengiz Ek'e ait iki katlı evi tahliye etti. Evinde kalmakta tedirgin olan Cengiz Ek, ailesi ile oğlunun evine yerleştiğini söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu:

''80 yıldır ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıyayız. Bu ev babamdan kalma ve ben doğduğumdan beri bu evde kalıyordum. Babam da bu evde yaşadı ilk kez böyle bir şey yaşadık.'' dedi. Samsun Valisi Osman Kaymak'ın...