07 / 05 / 2024

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 9 yıl önce Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin 114 yıllık tarihi binasını restore edip Sağlık Müzesi olarak yeniden kazandırmayı planlıyor.

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi taşınacak!

Samsun'daki Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin 114 yıllık tarihi binasının 9 yıl önce çıkan yangın sonrasında hasar gören kısmında geçen süre içerisinde hiçbir çalışma yapılmadı.

Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 7 yıldır bitirilemedi!

Samsun'da yapımı 2008 yılında başlayan ve 2 yılda tamamlanarak hizmete girmesi planlanan 200 yataklı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile 60 yataklı AMATEM inşaatı 7 yıldır bitirilemedi.

Belediye sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 1.148 metrekare alana sahip.

TMSF Mevamed Sağlık Ürünleri'nin Samsun'daki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Mevamed Sağlık Ürünleri Tar. Gıda İnş. Mim. İş. Sağ. ve Güv. İlaç Hizm. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 2 milyon 600 bin TL olarak belirlendi.

Samsun'daki 3 otel sağlık çalışanlarına tahsis edildi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ülkeyi yasa boğan koronavirüs ile Mücadele'de fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına otellerini ücretsiz olarak tahsis eden Erman Ilıcak, İsmail Akçura, Nejat Baran ve Ahmet Aydemir’ e teşekkür etti.

Türkiye’de 894 hastane ve 7 bin 950 aile sağlığı merkezi açıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 894 hastane 7 bin 950 aile sağlığı merkezi, 2 bin 700’e yakın 112 acil sağlık istasyonu ve 171 Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile hizmet sunulduğunu söyledi.

 Şırnak Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı!

Şırnak Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Samsun'a yeni sağlık kampüsü geliyor!

Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, Samsun'a şehir hastanesinden daha büyük sağlık kampüsünün yapılacağını müjdeledi.

Kocaeli Gölcük'te 2 sağlık merkezi açıldı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gölcük Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılışını yaptı.

Nizip Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde sona gelindi!

Gaziantep Nizip'te inşa edilen Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde sona gelindi. Nizip Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, hayırsever Maruf Maruoğlu tarafından yaptırıldı.

Manisa'ya ruh sağlığı ve adli psikiyatri hastanesi geliyor!

Manisa Kayapınar Mevkisi'ndeki 460 dönüm arazi üzerine yeni ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi ile 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi yapılacak. Hastane için olumlu yanıt verildi.

Bitlis'de cadde sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehri olan Bitlis’te cadde sağlıklaştırması çalışmalarına başladı.

Samsun Atakum'a gençlik merkezi ve sağlık kompleksi geliyor!

2017 yılına dev projelerle girmeye hazırlanan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu projelere bir yenisini daha ekleyerek, Atakum Belediyesi Gençlik Etüt Merkezi ve sağlık Kompleksi için düğmeye bastı.

Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 3. ihaleye çıkıyor!

SAMSUN İl Sağlık Müdürü Yusuf Güney, yüzde 95'i tamamlanan 200 yataklı Ruh Hastalıkları Hastanesi ve 60 Yataklı AMATEM binalarının inşaatını yapan yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle TOKİ'nin yeniden ikmal ihalesine çıkacağını söyledi.

Sarıyer Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı!

Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Kısmet: "Başlıca amacımız, hastalarımızı olabildiğince hayatın içinde tutmak ve rehabilite etmek, üretken hale getirmek, sosyalleşmelerini sağlamak" dedi.

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Haberi

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi

Samsun'da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin 9 yıl önce çıkan yangında hasar gören 114 yıllık tarihi binasına, Büyükşehir Belediyesi talip oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin binayı 'Sağlık Müzesi' yapmak için Sağlık Bakanlığı'na başvurduğu belirtildi.


Samsun’da 1902 yılında yapılan hastaneye, dönemin Osmanlı Padişahı Sultan 2'nci Abdülhamid’e saygı göstermek ve adıyla ilişkilendirmek için 'Canik Hamidiye Hastanesi' adı verildi. 1971 yılında Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet vermeye devam eden hastanenin tarihi binasında 2007 yılında yangın çıktı. Yangın ardından hastanenin tarihi binasının içinde, idari bölümünün de bulunduğu kısmı kullanılamaz hale geldi. Binanın az hasar gören diğer kısımları onarılarak hizmet verilmesine devam edildi. 114 yıllık hastane binasının yanan bölümünde geçen 9 yıla rağmen hiçbir çalışma yapılmadı.


İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2.5 yıl önce binanın restorasyonunun...