06 / 05 / 2024

Samsun Selahiye yenileme

Samsun Selahiye yenileme

Samsun Selahiye Mahallesi’ndeki tarihi konaklar restore edilecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve belediye yetkilileri bölgedeki tarihi yapıları inceledi.

Samsun-Sivas demiryolu hattının test sürüşleri yapıldı!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında test sürüşleri tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hatta yarın ticari deneme seferlerine başlanacağını belirtti...

Samsun-Sivas demiryolu hattının yüzde 80'i tamam!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı. Hattın Eylül 2018’de açılması planlanıyor..

Bafra'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Samsun Bafra'da kent yenileme çalışmaları sürüyor. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, çalışmaları yerinde inceledi.

Samsun'daki tarihi konaklar restore edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Selahiye Mahallesinde yer alan tarihi konakların restore edileceğini belirterek, “Samsun sokakları eski görüntüsüne kavuşacak” dedi.

Samsun Selahiye'deki tarihi konaklar yenilenecek!

Samsun Selahiye Mahallesi’ndeki tarihi konaklar restore edilecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve belediye yetkilileri bölgedeki tarihi yapıları inceledi.

Samsun'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Samsun Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Hacınabi Mahallesi Özgir Sokak’ta devam eden kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi.

Samsun Golf Sahası genişletilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Golf sahamızı 14 Temmuz günü Federasyon Kupası ile açtık. O günden bu yana sahamızda birçok yenileme ve geliştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıl içinde 9 çukurlu olan sahamızı 18 çukura yükselteceğiz." dedi

Mamak Samsun Yolu dönüşümle cazibe merkezi olacak!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgülü, Samsun Yolu'nun kentsel yenileme ve dönüşüm çalışmalarıyla cazibe merkezi haline geleceğini anlattı. Mamak Belediyesi Samsun Yolu için 132 dönümlük proje hazırladı.

Samsun Selahiye Cami açıldı!

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan ve kısa sürede yeniden restore edilen Selahiye Camii yeniden ibadete açıldı. Cuma namazı öncesinde yapılan Cami açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin da katıldı...

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı yenileme projesi başladı!

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında yenilenecek demiryolu hattının ilk ray sökümü, Samsun'da yapıldı.

Samsun'un tarihi tütün fabrikası Bulvar AVM olarak hizmete girdi!

Kentsel yenileme projesi kapsamında ülke ekonomisine yeniden kazandırılan Samsun'un tarihi tütün ve sigara fabrikası, Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi adıyla kentin yeni yaşam alanı olarak hizmete girdi...

Samsun’un kaderi limandaki yenileme çalışmaları ile değişti!

Samsun'daki limana 40 milyon dolarlık yenileme yatırımı yapıldı. Amasya, Tokat, Çankırı, Sivas, Ordu, Giresun gibi vilayetler ne üretiyorsa daha kolay ihraç etmeye başladı. Liman’daki yük trafiği 1.5 milyon tondan 3.5 milyon tona yükseldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kılıçdede ve Selahiye'de konut satıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kılıçdede Mahallesi ve Selahiye Mahallesi'ndeki bir takım konutları satışa çıkardı

Samsun Selahiye yenileme Haberi

Samsun Selahiye yenileme

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Selahiye Mahallesi’nde yer alan tarihi konakların restore edilerek Samsun sokaklarının eski görüntüsüne kavuşacağını söyledi.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve belediye yetkilileriyle birlikte Selahiye Mahallesi’nin tarihi dokusunu yerinde inceleyen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, yapılacak çalışmaların kent tarihini ortaya çıkaracağını vurguladı. Samsun’da ilk olarak Vezirköprü’de başlayan Sokak Sağlıklaştırma Projesi mahallelere yayılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi kentin birçok yerinde tarihi evlerin bulunduğu sokakları restore ederek eski görüntülerine kavuşturacak.


"Samsun sokakları eski görüntüsüne kavuşacak"

Samsun’un hemen hemen her yerinde bu tür tarihi konakların bulunduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Binaların modernize edilmesi için gerekli altyapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Samsun tarihi eskilere dayanan bir şehir. Şehrimizde neredeyse her mahallede böyle tarihi binalar yer alıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi...