09 / 05 / 2024

samsun turizm potansiyeli

samsun turizm potansiyeli

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “ Kuruvaziyer turizmde bu yıl ön tespitlerimize göre 35’ e yakın gemi Samsun Limanı' na uğrayacak. Bunun, bölgemizi hareketlendirmesini bekliyoruz ” dedi...

Belediye sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 1.148 metrekare alana sahip.

Samsun Büyükşehir, ticaret-sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 1.148 metrekare alana sahip.

Samsun Emlak Yatırım Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Samsun Emlak Yatırım Ve Turizm Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 112 milyon 525 bin 669,27 TL sermaye bedeli ile Recep Tavrıverdi, İbrahim Tanrıverdi ve Merve Tanrıverdi ortaklığında kuruldu.

Samsun'da 40 milyon liralık müze kaderine terk edildi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan ancak ekonomik nedenlerden dolayı inşaatı duran Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi kaderine terk edildi. 

Denizli Babadağ'da 100 ev restore edildi!

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, turizm potansiyeli oluşturmak için 100 evin dış cepheleri orijinaline uygun restore edilip, çeşitli renklere boyandı. Rengarenk evler, adeta doğal stüdyo haline döndü.

Samsun'a yeni OSB müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıkalamada "Samsun'un büyük bir sanayi ve ticaret potansiyeli var. Bunu değerlendirerek yatırımı ve üretimi artıracak, işsizliği azaltacağız" diye konuştu.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Müzesi 65 milyon TL'ye mal olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa olarak hayata geçirdiği "Samsun Müzesi"nin proje tutarı 65 milyon TL.

Samsun Tekkeköy Deresi turizm alanına dönüşüyor!

Samsun Tekkeköy'de bulunan derenin ıslah edilmesi için harcanacak yaklaşık 15 milyon liralık projenin ihalesinin ardından çalışmaların başlaması için imzalarda atıldı.Başkan Togar, derenin ıslah edilirken aynı zamanda da turizme kazandırılacağına dikkat çekti.

Samsun Asarcık büyükşehir yatırımlarıyla değişiyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin turizm potansiyellerini gün ışığına çıkarıp ekonomilerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla yatırımlarına hızla devam ediyor.

Samsun Vezirköprü'ye dev turizm yatırımı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi yapılan yatırımlar ve turizm hamleleri ile Vezirköprü'nün kaderini değiştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da büyük önem verdiği Vezirköprü, son iki yılda birçok turistik yatırıma kavuştu.

Samsun Miliç Sahili Projesi tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçeler bazında en büyük turizm yatırımını Terme ilçesinde gerçekleştirdi. Yapımı tamamlanan projelerle Terme turizmde iddialı duruma geldi.

Samsun golf sahası bu akşam açılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Samsun'a ayrı bir değer katacak golf sahası aynı zamanda turizm aktivitesinin gelişmesinde de büyük rol oynayacak" dedi.

samsun turizm potansiyeli Haberi

samsun turizm potansiyeli


Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Kuruvaziyer turizmde bu yıl ön tespitlerimize göre 35’e yakın gemi Samsun Limanı'na uğrayacak. Bunun, bölgemizi hareketlendirmesini bekliyoruz” dedi.


Samsun’da, Turizm Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Anıt önündeki törene Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ömer Pamuk, turizm dernek başkanları ve otel yöneticileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından anıta çelenkler sunuldu. Ardından İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ömer Pamuk yaptığı konuşmasında Samsun'a gelen turist sayısının 2013 yılında 357 bin 275’e yükseldiğini hatırlatarak, “Son dönemlerde yapılan yatırımlar sayesinde de sayının bu yıldan itibaren her yıl katlanarak artacağını şimdiden görebiliyoruz” diye konuştu.


Daha sonra kürsüye tek tek çağrılan Sema Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi...