04 / 05 / 2024

Samsun yapı izni olmayan binalar

Samsun yapı izni olmayan binalar

Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet alanında bulunan ve kıyı kenar şeridinde yer alan yapı izni olmayan binaların yıkımı devam ediyor.

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'ndan Bursa ve Samsun’a iki yeni şube!

Sinpaş’ın tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği modeli ile her gelir grubuna uygun tasarruf imkanı sağlayan şirketi “Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı” Bursa ve Samsun’daki yeni şubeleriyle büyümeyi sürdürüyor.

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Uşak Banaz OSB'de 500 bin metrekareye yapılaşma izni verildi! 

Uşak Banaz'da bulunan organize sanayi bölgesi alanının bir kısmı için yapılaşma ve imar izni verildi. 

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

Yenişehir'de yapı kullanma izni olmayan binalar mühürlenecek!

Mersin Yenişehir Belediyesi, kent geneline yapı kullanma izni olmayan binaların mühürleneceği konusunda sakinlerine uyarıda bulundu.

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Muğla’da bir milyon 161 metrekarelik alana yapı izni!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 9 aylık süreç içinde Muğla’da 2 bin 686 bina ile 7 bin 271 daireye yapı ruhsatı verildiğini açıklarken bu alanın bir milyon 161 bin 74 metrekarelik alana sahip olduğu bildirildi.

Samsun'da 900 yataklı şehir hastanesinin yer teslimi yapıldı!

Sağlık Bakanlığınca, 234 bin metrekare arazide hayata geçirilecek olan 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesinin yer teslimi yapıldı.

Samsun'da 16.6 milyon TL'ye kat karşılığı yapım işi ihalesi!

Samsun İli Ladik Belediye Başkanlığı, Samsun İli, Ladik İlçesi, Bahşi Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat yapılması işini ihale ediyor. İhale bedeli 16 milyon 66 bin TL olarak belirlendi.

TOKİ Samsun konutları dere yatağına yapıldı iddiası!

Samsun’da 2012’de yaşanan sel felaketinde, TOKİ konutlarının dere yatağına yapıldığı ileri sürüldü. Anayasa Mahkemesi kararında “Yılandere’nin dere yatağı güzergahı değiştirilip, TOKİ konutları yapıldı” ifadesi kullanıldı.

'Konkordato'lu müteahhide yapı izni verilecek!

Konkordato ilan eden ve işlerini askıya alan şirketlere "yetki belgesi verilmemesi" kısıtlaması iptal edildi. Kararla bu kişiler işlerine devam edebilecek...

2020'nin ilk çeyreğinde 17,4 milyon metrekarelik yapı izni verildi!

TÜİK Ocak-Mart 2020 dönemiyle ilgili yapı izin verilerini açıkladı. 2020 yılının ilk üç ayında bina sayısı yüzde 1,1 ve daire sayısı yüzde 4,0 yükselirken, izin verilen konutların yüzölçümü yüzde 11,4 ve değeri yüzde 4,0 düştü.

Samsun yapı izni olmayan binalar Haberi

Samsun yapı izni olmayan binalar

Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet alanında bulunan ve kıyı kenar şeridinde yer alan yapı izni olmayan binaların yıkımı devam ediyor.


HAZİNE ARAZİSİ HEPİMİZİN ORTAK MALIDIR 

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çarşamba ilçesine bağlı Karabahçe Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen 41 yapının yıkımını sürdürüyor. Binaların yıkımı jandarmanın geniş güvenlik önlemi altında yapılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kaçak yapılaşmanın kentin estetiği açısından oldukça rahatsız edici bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Yılmaz, "Hazine arazileri ya da kamunun kullanımında veya portföyünde olan her yer bu milletin, bu halkın yani hepimizin ortak malıdır. Kim ki yasaları çiğneyip, yasaların, yönetmeliklerin yanından kenarından dolaşıp ya da bir fırsatını bulup bu gibi yerlere babasının malı gibi bazı binalar, gecekondular, metruk binalar yapmaya kalkar, bilin ki...