12 / 05 / 2024

samsundaki tabiat parkları

samsundaki tabiat parkları

Şahikaya Kanyonu, Amazon ve Bayraktepe Tabiat Parklarının Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce 5 yıl süre için devralınmasının ardından ilk toplantı gerçekleştirilerek parkların geleceği masaya yatırıldı.

Samsun'daki 3 tabiat parkı Büyükşehir'e devredildi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi daha önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkı olarak ilan edilen Bayraktepe, Amazon ve Şahinkaya Kanyonu tabiat parklarını yapılan sözleşmeyle devraldı.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Elmasburnu Tabiat Parkı kiraya verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar I. Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü’ne bağlı Elmasburnu Tabiat Parkı işletmeciliği kiraya verilecek.

Çamburnu Tabiat Parkı turizme kazandırılıyor!

Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Çamburnu Tabiat Parkı'nın korunması ve turizme daha fazla katkı sağlaması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü denetiminde "Peyzaj ve Mimari Uygulama Projesi Vaziyet Planı" uygulanıyor.

Düzce Kurugöl'de fizibilite çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi tarafından Düzce’nin tabiat parklarından Samandere’nin turizme kazandırılmasının ardından atıl ve harabe durumda bulunan Kurugöl’ün de doğal ve kaynak değerleri için de çalışmalar başlatıldı. Kurugöl’ün ekoturizm ve rekreasyonel görünümü için fizibilite çalışmaları yapılıyor.

Burdur Gölcük Tabiat Parkı'na 13 milyon TL'lik yatırım!

Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, 13 milyon TL'ye mal olacak Gölcük Tabiat Parkı Projesi'nin Isparta ve Burdur'un kültürel ve doğa turizmini harmanlayan örnek bir kazanım olacağını söyledi.

Karşıyaka Tabiat Parkı teleferik projesi Nisan'da başlayacak!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane Karşıyaka Tabiat Parkı'na yapılacak olan 1 kilometre uzunluğundaki teleferikle ilgili imar çalışmaları hız kazandı.

Trabzon’daki Sera Gölü Tabiat Parkı yenileniyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından "Sera Gölü Tabiat Parkı Peyzaj Uygulaması" projesi başlatıldı.

İstanbul'un yüzde 45'i ormanlık alan!

Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul, sahip olduğu ormanlık alanlar, koruma alanları, tabiat parkları ve mesire yerleriyle zengin bir ağaç, flora ve canlı topluluğuna ev sahipliği yapıyor

Gölcük Tabiat Parkı'na Europark Projesi uygulanacak!

Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Tabiat Parkı'nda uygulanacak 'Europark' projesinin onay sürecinde olduğunu belirtti. Yılmaztürk, "Proje içerisinde bir Macera Parkı, bisiklet parkurları var.

Samsun'daki tabiat parklarının geleceği masaya yatırıldı!

Şahikaya Kanyonu, Amazon ve Bayraktepe Tabiat Parklarının Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce 5 yıl süre için devralınmasının ardından ilk toplantı gerçekleştirilerek parkların geleceği masaya yatırıldı.

samsundaki tabiat parkları Haberi

samsundaki tabiat parkları


Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan toplantı sonrası; Vezirköprü- Şahinkaya, Terme -Amazon  ve Tekkeköy -Bayraktepe alanların Bakanlık tarafından Tabiat Parkı ilan edilmesi sonrası; bu alanların korunması ve sürdürülebilir kullanımı için ziyaretçilere açılması konusunda neler yapılması ve bundan sonra nasıl bir yol haritası oluşturulması gerektiği konusunda görüşmeler yapıldı.


Toplantıda, Tabiat Parkı ilan edilen bu alanlar için “Tabiat Parkları Gelişme Planı” hazırlanması ve bu plan doğrultusunda çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, bu alanlara giriş kontrol ünitelerinin tasarlanması ve hazırlanması, temelsiz, topoğrafyaya zarar vermeyecek nitelikte kullanılabilir fiziki mekânların oluşturulması ve altyapı çalışmalarının başlatılması konuları da görüşülerek karara bağlandı.



Samsun Büyükşehir...