08 / 05 / 2024

san antonio kilisesi

san antonio kilisesi

stiklal'deki Saint Antoine Apartmanı'nda oturmak isteyenler, önce Katolik komşulardan izin almak zorunda. Aksi durumda apartmanda oturmak hayal.

Alamo Anıtı'nda yürütülen inşaat çalışmaları protesto edildi!

San Antonio kentinde koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarına ve Alamo Anıtı'nda gerçekleştirilen inşaat çalışmalarına karşı protesto gerçekleştirildi. 

Van Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Listesi'ne girmesi için çalışılıyor!

Van'ın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Akdamar Kilisesi UNESCO Dünya Mirası listesine girdi!

Van'ın tarihi ve turistik değerlerinden biri olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi ile, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Akdamar Kilisesi turizmi canlandıracak!

Van'ın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Van Akdamar Kilisesi Dünya Mirası Listesi'ne girdi!

Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi, Van'ı turizmde hedeflenen noktalara taşıması bekleniyor.

İsveç Stockholm'de tarihi St. Paul Kilisesi satıldı!

İsveç'in başkenti Stockholm'de 140 yıllık tarihi bir kilise, cemaati olmadığı gerekçesiyle 3.5 milyon erouya satıldı. St. Paul Kilisesi'nin Stockholm Büyükşehir Belediyesi'ne satıldığı bildirildi.

Selim Uyar San Clemente Adası’nı satın aldı!

Permak Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Selim Uyar, 2013’te Venedik Lagünü’ndeki en değerli gayrimenkullerden San Clemente Adası’nı ve üzerindeki St. Regis Venice San Clemente Palace oteli satın almıştı.

Urfa Germüş Kilisesi ve çevresine imar izni verildi!

Urfa Haliliye'ye bağlı Germüş Köyü'ndeki Ermeni Kilisesi ve evlerine restorasyon yapılması beklenirken imar izni verildi. Germüş Kilisesi çevresi 2011 yılında kentsel arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmişti.

Hz. İsa’nın doğduğu Nativity Kilisesi'ni Türkiye onaracak!

TİKA Başkanlığı (TİKA) Hz. İsa’nın doğduğu yer olarak kabul edilen Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi’nin restorasyonu için Filistin hükümetine 100 bin dolarlık yardımda bulunacak.

Alanya Aya Yorgi Kilisesi'nde restorasyon başladı!

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan tarihi Aya Yorgi Kilisesi’nde restorasyon çalışmalarına başlandı. 873 yılında onarım gördüğü yazan kilisenin 142 yıl sonra ilk kez onarım gördüğü belirtildi.

San Francisco'da 49 milyon dolara 8 teraslı daire satışa çıktı!

ABD'nin San Francisco şehrinde bu sene tamamlanması beklenen Lumina kulelerinde satışa çıkarılan iki katlı lüks daire, kentin en pahalı dairesi unvanını kazandı.

San Francisco'da 49 milyon dolara satılık 8 teraslı daire!

ABD'nin San Francisco şehrinde yapımının bu sene tamamlanması beklenen Lumina kulelerinde satışa çıkarılan iki katlı lüks daire, kentin en pahalı dairesi unvanını kazandı.

San Clemente Adası nisan ayında kapılarını açacak!

Permak Grubu’nun İtalya’daki ilk yatırımı olan San Clemente Adası’nın otel işletmesi için St. Regis grubu ile varılan anlaşmayla büyük bir yatırıma imza atıldı

san antonio kilisesi Haberi

san antonio kilisesi

Saint Antoine Apartmanı, Beyoğlu'ndaki birçok yapının aksine mimarisi ile bir Kuzey İtalya kentinde yer alabilecek büyük bir apartmandır. "Fransisken" mezhebine bağlı yanı başındaki San Antonio Kilisesi'nin kira getirici apartmanıdır, ama çoğunlukla Pera'nın kültür dili Fransızca karşılığıyla tanınır. 


20. Yüzyıl başlarında İtalyan cemaati kalabalıklaşınca İstanbul doğumlu bir Levanten olan mimar Guilio Mongeri ve ortağı Edoardo de Nari kendi yorumlamalarıyla şimdiki Saint Antonie Kilisesi'ni ve aynı adı taşıyan bu apartmanı inşa etti. İki blok halindeki apartman girişleri avlu yönündedir. Beyoğlu'nun en güzel yapılarından olan apartmanda hep Katolik cemaati üyeleri oturdu. Bugünlerde bile Katolik cemaati üyeleri, yeni bir kiracı geleceği veya daire satılacağı zaman toplanır ve yeni gelen kişinin apartmana ve geleneklerine uygun olup olmadığına karar verir. Yani bu apartmana herkes giremez. 

  

Hale...