03 / 05 / 2024

sanayi arsası

sanayi arsası

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu sanayi arsalarının fiyatlarının yüzde 150 oranında arttığını belirterek sanayicilerin tesis için yatırım bulamadığını söyledi.

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasına hangi firmalar teklif verdi? 

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturumu 25 Nisan tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirildi. Hangi firmalardan teklif geldi? 

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasının ihalesi 25 Nisan'da! 

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasının ihale tarihi 25 Nisan olarak açıklandı. Peki Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasının büyüklüğü ne kadar? 

O ilde 12 taksitle 9 adet arsa satılıyor! Yatırımcılara büyük fırsat! 

Kayseri ili Talas Belediye Başkanlığı, Kayseri ili, Talas ilçesi, Başakpınar Mahallesi'nde yer alan 9 adet sanayi arsasını satıyor. İşte ayrıntılar...

Kocaeli Başiskele'de 1.295 metrekarelik sanayi arsası satılıyor! 

Başiskele Kentsel Dönüşüm İnş. San. ve Tic. A.Ş., Kocaeli ili, Başiskele ilçesi, Kullar Mevkii, Yaylacık Mahallesi'nde yer alan sanayi arsasını satıyor. İşte ayrıntılar...

Belediyeden satılık sanayi alanı arsası! Yatırımcılar dikkat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Yeşilyurt Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanı arsasını satışa çıkardı. Söz konusu ihale 14 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Özak GYO, Emlak Konut GYO'nun Dikilitaş'taki arsasının ihalesine katılmadı!

Özak GYO'nun Özak GYO ve İnter Yapı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den oluşan ve şirketin yüzde 99 pay ile pilot ortak olduğu ortak girişim grubu Emlak Konut GYO'nun Dikilitaş'taki arsasının ihalesine katılmadı.

Kırıkkale'de tarım arazilerinin sanayi arsasına dönüştürülmesi mecliste!

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesi Beyobası, Işıklar, Uzunlar ve Akçakavak köylerinde tarım arazilerinin sanayi arsasına dönüştürülmesi ve çiftçilerin mağduriyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Önal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sincan Belediyesi'nden 10.8 milyon TL'ye satılık 98 arsa!

Sincan Belediye Başkanlığı, Türkobası Mahallesinde 778 ve 1391 nolu kadastro parsellerinde yapılan imar çalışması sonucu sanayi arsası olarak belirlenen 98 adet parseli 10 milyon 880 bin TL'ye satıyor.

İSO'dan Emlak Sanayi modeli önerisi!

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Emlak Sanayi modeliyle kiralama yoluyla uygun arazilerin, projelerine göre özel sektöre tahsis edilmesiyle, uzun vadeli sanayi arsası ve fabrika binası teminine olanak sağlanacağını söyledi.

Kartepe'de 6.9 milyon TL'ye satılık sanayi arsası!

Kartepe Belediyesi tarafından Uzunbey Mahallesi'ndeki sanayi imarlı arsa ihale ile satışa sunuluyor. İhale 3 Ocak'ta gerçekleşecek..

TMSF, Akköprülü Otomotiv'in Van'daki arsasını satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Akköprülü Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Van Tuşba'daki arsasını satışa çıkardı.

Sanifoam Sünger Sanayi, Çerkezköy'deki fabrika binasını kiraya verdi!

Sanifoam Sünger Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tekirdağ Çerkezköy Gaziosman Paşa OSB Mahahallesi'nde yer alan fabrika binası ve arsasını kiraya verdi..

Maslak Oto Sanayi arsasına gökdelen geliyor!

Sarıyer Maslak’ta oto tamir atölyelerinin yer aldığı yaklaşık 7 dönümlük araziye gökdelen dikiliyor. 120 metrelik gökdelenin inşa edileceği parselde 37 yıldır içinde oto tamir atölyelerinin de bulunduğu 4 blok iş yeri vardı...

sanayi arsası Haberi

sanayi arsası

Yüksek enflasyon, düşük faiz ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle bir yatırım aracına dönen konutlardan sonra şimdi de sanayi arsaları yatırım enstrümanı olarak kullanılmaya başladı. Sanayi arsalarında yüzde 150'ye varan oranlarda fiyat artışı yaşandığını belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu bazı sanayicilerin de krediye ulaşamayıp üretimi sürdüremeyince işletme sermayelerinin bir kısmıyla sanayi arsası yatırımı yaptıklarını söyledi. Eroğlu sanayi arsalarının spekülatif bir yatırım aracı gibi alınıp satılmaya başlandığını ileri sürdü.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, ihracatı artan ve kapasite kullanımı yüze 80'lere varan sanayicilerin yeni üretim tesisleri için arsa bulamadıklarını söyledi. Bloomberg'te yer alan haberde sanayi arsalarının fiyatlarında yüzde 150'ye varan artışlar yaşandığını belirten Eroğlu, sanayicilerin de işletme sermayeleriyle arsa yatırımı yapmaya başladıklarına dikkat çekti.

Sanayi binalarında...