06 / 05 / 2024

sanayi bankası kuruldu mu

sanayi bankası kuruldu mu

1947 yılında Sanayi Bankası kurulacakmış. 1 milyon 800 bin lira sermaye ile kurulacak olan banka, sanayicilerin bütün banka muamelelerini görecekmiş. Kurulacak bankaya Doyçe Oryent Bank'ın binası tahsis edilmiş.

Ev hanımlarına müjde! Aile ve Gençlik Bankası kurulduğunda emeklilik fırsatı sağlanacak! İşte detaylar...

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı geldi. Yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile ev kadınlarının emekliliğine destek sağlanacak. İşte ev hanımlarına emeklilik fırsatına dair gelişmeler... 

Türkiye'nin ilk dijital katılım bankası kuruldu! BDDK Hayat Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi

Türkiye'de hızlı tüketim malları ve Liman işletmeciliği yapan Hayat Holding, Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Katılım Bankası'nı kurarak bankacılık sektörüne girdi.

Devlet dairelerinde çalışanlar dikkat! Herkese 35 bin TL kredi müjdesi!

Bir devlet bankası olarak Halk Bankası, kurulduğu günden bu güne pek çok kesimden kişiye ekonomik anlamda sunan bankalardan. Halk Bankası, şimdi de kamu çalışanları için oldukça avantajlı bir kredi kampanyası sağlıyor.

MF İç Mimarlık İnşaat  ve Sanayi Şirketi kuruldu!

MF İç Mimarlık İnşaat  ve Sanayi Şirketi Küçükçekmece’de  200 bin TL sermaye ile Muhammet Fırat Güren ve Murat Demir tarafından kuruldu.

Fmz Yapı Tasarım Ve Sanayi Şirketi kuruldu!

Fmz Yapı Tasarım Ve Sanayi Şirketi Üsküdar’da  20 bin TL sermaye ile Abdülkerim Tok tarafından kuruldu.

Umutlar Grup İnşaat Otomotiv Medikal Kimya Ve Tekstil Sanayi Şirketi kuruldu!

Umutlar Grup İnşaat Otomotiv Medikal Kimya Ve Tekstil Sanayi Şirketi  Sancaktepe’de  400 bin TL sermaye bedeliEyyüp Danışman tarafından kuruldu.

Cebeci 2000 İnşaat Elektrik Elektronik Mobilya Petrol Ürünleri Oto Nakliyat Sanayi Ticaret kuruldu!

Cebeci 2000 İnşaat Elektrik Elektronik Mobilya Petrol Ürünleri Oto Nakliyat Sanayi Ticaret bugün Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Yılmaz Güler tarafından kuruldu.

Enderun İnşaat İthalat İhracat Sanayi Şirketi kuruldu!

Enderun İnşaat İthalat İhracat Sanayi Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Suat Keleş tarafından kuruldu.

Antıoch Turizm Otelcilik Taşımacılık Reklamcılık Otomotiv Ve İthalat İhracat Sanayi A.Ş. kuruldu!

Antıoch Turizm Otelcilik Taşımacılık Reklamcılık Otomotiv Ve İthalat İhracat Sanayi A.Ş. bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Avcı tarafından kuruldu. 

Baveka Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret kuruldu!

Baveka Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Şirketi bugün Kağıthane'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Başot ve Cüneyt Fatih Kalkan ortaklığında kuruldu. 

By Ma Grup Yaşam Alanları İnşaat Gayrimenkul Turizm Sağlık Gıda Arge Proje Yatırımları Sanayi A.Ş. kuruldu!

By Ma Grup Yaşam Alanları İnşaat Gayrimenkul Turizm Sağlık Gıda Arge Proje Yatırımları Sanayi A.Ş. bugün Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yılmaz tarafından kuruldu. 

Yeka Yerli Enerji Kaynakları Danışmanlık Üretim Yazılım İnşaat Sanayi A.Ş. kuruldu!

Yeka Yerli Enerji Kaynakları Danışmanlık Üretim Yazılım İnşaat Servis Ve Yedek Parça Sanayi A.Ş. bugün Kartal’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Zümrüt Yasemin Eranıl tarafından kuruldu. 

Mk Efe Endüstri Turizm İnşaat Ve Dış Ticaret Sanayi Limited kuruldu!

Mk Efe Endüstri Turizm İnşaat Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Murat Kaya tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

sanayi bankası kuruldu mu Haberi

sanayi bankası kuruldu mu

Sanayi Bankası


Bankanın sermayesi 1,800,000 lira olacak





Ekonomi Bakanlığı ile sanayicilerin dertleri üzerinde temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gitmiş olan bölge sanayi birliği umumi katibi B.Halit Güleryüz henüz şehrimize dönmemiştir. Umumi katip Ankara'daki temaslarına devam etmektedir. Verilen malumata göre sanayiciler tarafından kurulması istenilen Sanayi Bankası işi kuvveden fiile girmiş bir haldedir. 

Banka bir milyon sekiz yüz bin lira sermayeli olacak ve sanayicilerin bütün banka muamelelerini görecektir. 

Bankanın açılacağı Doyçe Oryent Bank binasının tahsisi Maliye Bakanlığı'nca kabul edilmiştir. Sanayi Bankası kurulmasından sonra ayrı bir sanayi odasının lüzumlu olup olmadığı hakkında Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı eksperleri tetkiklerine devam etmektedirler


Akşam Gazetesi 18 Mart 1947



Abdullah Kutalmış...