15 / 05 / 2024

sanayi binası kiraları

sanayi binası kiraları

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin verilerine göre, yeni sanayi binaları ve depoların yapılması için alınan ruhsatlarda 2020 yılında yüzde 44, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 65 arttı. Depolarda kiralar 1 yıl içinde yüzde 20’ye varan oranda yükseldi.

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!

2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmesinin ardından pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiraladı. Şimdi de fahiş kiralar sebebiyle mülk sahipleriyle davalık oluyorlar. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuyu Meclis'e taşıdı. 

Samsun Tekkeköy'de 14 milyon TL'ye icradan satılık fabrika binası!

T.C. Samsun İcra Dairesi, Samsun ili, Tekkeköy ilçesi, Tekkeköy Mahallesi, Organize Sanayi mevkiinde yer alan fabrika binasını 13 milyon 993 bin 400 TL'ye satıyor...

Sanayi tesislerinde metrekare fiyatları uçuşa geçti!

Yatırım iştahı artan sanayici OSB'lerde yer bulamayınca mevcut sanayi tesislerinde fiyatlar uçuşa geçti. Türkiye'de sanayi binalarının metrekare başına ortalama birim fiyatları yüzde 27, birim kiraları da yüzde 31 yükseldi. Bazı OSB'lerde fiyatların yüzde 100'ü geçtiğine dikkat çekildi.

Sanayi binaları ve depolara pandemi ilgisi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin verilerine göre, yeni sanayi binaları ve depoların yapılması için alınan ruhsatlarda 2020 yılında yüzde 44, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 65 arttı. Depolarda kiralar 1 yıl içinde yüzde 20’ye varan oranda yükseldi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası binası yıkıldı!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Bankalar Caddesinde bulunan eski hizmet binasının yıkımı gerçekleştirildi. Eski binanın yerine yenisi yapılacak.

Mistral İzmir Çarşı'da Nisan ayı kiraları alınmayacak!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Mistral İzmir binasının Çarşı kısmında yer alan mağazaların gelir yaratma imkanı bulunmadığı gözetilerek Nisan ayı kiralarının alınmamasına karar verildi.

Kocaeli Sanayi Odası'nın yeni tesisi yükseliyor!

Kocaeli Sanayi Odası binasının yanında yapımına başlanan sosyal tesisin inşaat çalışmaları devam ediyor. 40 metre derinliğe 59 adet kazık çakıldı daha sonra zemin betonu atıldı.

Tahiroğulları Keşan Un Sanayi'nin binası yıkılıyor!

1971-2013 yılları arasında un imalatı yapılması için bölgeye hizmet veren Tahiroğulları Keşan Un Sanayi binasının yıkımına başlandı.

İSO'dan Emlak Sanayi modeli önerisi!

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Emlak Sanayi modeliyle kiralama yoluyla uygun arazilerin, projelerine göre özel sektöre tahsis edilmesiyle, uzun vadeli sanayi arsası ve fabrika binası teminine olanak sağlanacağını söyledi.

Sivas Cezaevi, Sanayi Mektebi Müzesi oluyor!

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Ankara Ticaret Bakanlığı binası için 3 yılda 70 milyon TL kira ödendi!

Ankara Söğütözü’ndeki Ticaret Bakanlığı binasına üç yılda 70 milyon TL kira ödendiği belirtildi. Kamu 2018'de bina kiraları için 1 milyar TL'nin üzerinde para ödedi.

Ankara Ticaret Bakanlığı binasının 3 yıllık kirası 70 milyon TL!

Ankara Söğütözü’nde yer alan Ticaret Bakanlığı binasına üç yılda 70 milyon lira kira ödendiği ortaya çıktı. Kamu 2018 yılında bina kiraları için 1 milyar TL'nin üzerinde para ödedi.

sanayi binası kiraları Haberi

sanayi binası kiraları

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona-virüsle beraber gayrimenkul sektöründe değişimler meydana geldi. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; pandeminin etkisiyle otel, ofis, perakende gibi fonksiyonlar olumsuz etkilerken, depolama, müstakil konutlar olumlu etkiledi. Depolara olan talebin artmasında en etkili faktör arasında pandeminin ardından büyüyen e-ticaret pazarı olarak açıklandı. Geçtiğimiz sene Türkiye’de e-ticaret hacmi 2019'a göre yüzde 66 artarak 136 milyar lira iken 226 milyar 200 milyon lira oldu. Yükselen ticaret hacmiyle beraber depolama talebinin ciddi oranda arttığını söyleyen TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Müdürü Simge Sevin, “TÜİK’in açıkladığı yapı izin istatistiklerine göre, 2020’de alınan yapı ruhsatlarında yıllık bazda konaklama tesislerinde yüzde 11.9, toptan ve perakende ticaret binalarında yüzde 11.4, ofis binalarında yüzde 2.2 artış görülmesine karşın sanayi ve depolama binalarında...