18 / 05 / 2024

Sanayi endeksleri

Sanayi endeksleri

Sanayide toplam ciro endeksinde geçen yıl yüzde 9,3 artış kaydedildi. Endeks, 2013 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 arttı...

İMSAD, 'Dış Ticaret Endeksi Mart 2018' sonuçlarını açıkladı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı örgütü olarak faaliyetlerini sürdüren Türkiye İMSAD, Ağustos 2013’ten beri hazırladığı ve her ay düzenli olarak açıkladığı ‘İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri’ çalışmasına bir yenisini daha ekleyerek, dış ticaretin de nabzını tutuyor. 

Ali Ağaoğlu: Konut fiyatları düşerken, maliyetler artıyor!

2013-2017 Ocak-Eylül dönemi “Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri” verilerine inşaat malzemeleri sektörü değerlendirildi. Ağaoğlu Şirketlet Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, konut fiyatları düşerken, maliyetlerin arttığını açıkladı.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 100 puanın üzerine çıktı!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Ağustos ayında yeniden 100 puanın üzerine çıktı. 2016 yılı Haziran ayında 100 puanın altına düşen endeks böylece kayıplarını telafi etti. Bileşik Endeksi oluşturan Faaliyet, Güven ve Beklenti Endeksleri de Ağustos ayında yükseldi.

Eylül ayı inşaat malzemeleri endeksi açıklandı!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği(İMSAD) inşaat malzemeleri sanayi endeksleri Eylül ayı sonuçlarını açıkladı.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri Eylül sonuçları açıklandı!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nde Eylül ayında gerileme görülürken, Ağustos ayındaki toparlanma kısmen tersine döndü.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi Aralık'ta geriledi!

Türkiye İMSAD (İnşaat Malzemecileri Sanayicileri Derneği) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri aralık ayı sonuçları açıklandı. Buna göre, İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi bir önceki aya göre 0.5 puan daha düştü.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri arttı!

İnşaat malzemeleri sanayisinin "faaliyet", "güven" ve "beklenti" endekslerinin üçü de uzun bir sürenin ardından ilk kez birlikte arttı. İnşaat malzemeleri sanayisinde mevsimsel toparlanmanın sürmesi bekleniyor.

İnşaat malzemeleri sanayi endeksleri Nisan ayında 1.7 arttı!

İnşaat malzemeleri sanayisinin "faaliyet", "güven" ve "beklenti" endekslerinin üçü de uzun bir sürenin ardından ilk kez birlikte arttı. İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi nisan ayında 1,7 puan daha artarak 104,2 puan olarak gerçekleşti.

Sanayi işgücü girdi endeksleri yüzde 0,6 arttı!

TÜİK, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin Sanayi İşgücü Girdi Endekslerini açıkladı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Sanayi İstihdam Endeksi yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,6 artarak 118,6 oldu.

Kayseri Sanayi Odası, 75 sanayi kuruluşuna plaket verdi!

Kayseri Sanayi Odası tarafından, kurumlar vergisi, en fazla ihracat yapan, büyük sanayi kuruluşları listesinde yer alan ve özel ödüller kategorisinde 75 sanayi kuruluşuna plaket verdi

Ekonomi Bakanlığı yeni nesil organize sanayi bölgeleri kurduracak!

Ekonomi Bakanlığı, uluslararası rekabet gücünü artırmak için yeni nesil organize sanayi bölgeleri kuracak. Yeni bölgelerde teknoparklar, rezidanslar ve üniversiteler olması planlanıyor

Arnavutköy Belediyesinden satılık sanayi imarlı arsa!

Arnavutköy Belediye Başkanlığı 18 bin 750 metrekare yüzölçümündeki sanayi imarlı arsayı satmak üzere harekete geçtiğini açıkladı

Ankaon Emlak İnşaat Taşımacılık Sanayi Şirketi kuruldu!

100 bin TL sermaye ile kurulan Ankaon Emlak İnşaat Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketinin 50 bin TLlik bölümü Nejla Akkoça ve 50 bin TLlik kısmı ise Orhan Akkoça ait durumda

Sanayi endeksleri Haberi

Sanayi endeksleri


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı Aralık ayı ve 2013 yılının tümüne ilişkin sanayi ciro endeksini açıkladı.


Buna göre, sanayi ciro endeksi, 2013 yılı Aralık ayında yıllık bazda yüzde 17,3 artarak 173,9 oldu.


Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2013 yılı Aralık ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı endeksi yüzde 4,9, imalat sanayi endeksi ise yüzde 17,7 artış gösterdi.


Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, geçen yılın aralık ayında en fazla artışı sermaye malı imalatı sektörü gösterdi.


İmalat sanayi alt sektörlerinin 2013 yılı Aralık ayında 2012 yılı aynı ayına göre en yüksek artış oranı yüzde 35,8 ile başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatında görüldü. Bunu yüzde 30,8 ile elektrikli teçhizat imalatı ve yüzde 30,6 ile kağıt ve kağıt ürünleri imalatı takip...