04 / 05 / 2024

Sanayi istihdamı

Sanayi istihdamı

Türkiye' de ocak ayı itibari ile sanayide istihdam edilenlerin sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre 98 bin kişi artarak 4 milyon 967 bin oldu.

Türkiye’de bir ilk! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Etki Tahvili ile işsiz gençlere istihdam olanağı yaratacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda hizmet veren İstanbul Kalkınma Ajansı, işsiz gençleri yakından ilgilendirecek çok önemli bir projeye imza attı. Ajans, yazılım alanında kariyer yapmak isteyen gençleri eğitim programları ile destekleyip istihdam olanağı sağlayacak.

Bakan Kurum'dan açıklama: İstihdam için ticari merkezler kuruyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 şehirde sadece konut inşa etmekle yetinmeyip şehirleri yeniden ayağa kaldırmak adına önemli adımlar atıldığını ifade etti. Bakan Kurum, şehirlerimizin ekonomisini canlandıracak ve istihdam yaratacak nitelikli sanayi sitelerinin de kuruldu

Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

Van Ticaret ve Sanayi Odası, depremzede vatandaşlar için istihdam ofisi açarak başvuranların kentteki fabrikalarda işe başlamalarını sağlıyor. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank açıkladı! 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yatırımın önü açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 579 milyar liralık yatırımın önünü açtıklarını belirterek, 2022’nin tablosunu paylaştı. İşte detaylar…

Sakarya için çok önemli gelişme! O ilçe Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Türkiye’nin sanayi, istihdam ve dolayısıyla da ekonomisi için çok ehemmiyetli bir il olan Sakarya ile ilgili oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlananan Cumhurbaşkanı Karar ile Sakarya’nın hangi ilçesinin statüsü değişecek?

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

İnşaat sektöründe istihdam yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,5 geriledi!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artış kaydetti. İnşaat sektöründe ise istihdam yüzde 9,5 geriledi...

Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi'nin yüzde 65'i tamam!

Aksaray Belediyesi ile TOKİ iş birliğinde yapılan, istihdam başta olmak üzere bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak 375 milyon TL'lik Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi projesi inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Beypazarı Azmak Sanayi Sitesi kuruluyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 104 İşyerlik Beypazarı azmak Sanayi Sitesi'nin proje çalışmalarının da devam ettiğini aktardı. Yatırım Programı'na 2019 yılı sonu itibarıyla "Yeni Proje" olarak dahil edilen sanayi sitesinin 500 kişilik istihdam sağlanmasını bekleniyor...

2020'de 7 yeni OSB ve 5 sanayi sitesi açılacak!

2020 yılında 7 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) ve 5 sanayi sitesi daha tamamlanacak ve böylece 25 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak...

İnşaat sektörü istihdam endeksi 2019'un 3'ncü çeyreğinde yüzde 26,4 azaldı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 azalış kaydetti...

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 7,9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endekslerini yayımladı. İnşaat, sanayi ve ticaret hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi geçen yıla oranla 6,1 azaldı.

Yatırım teşvikleriyle 205 bin kişinin istihdamı planlanıyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada 9 ayda verilen 4 bin 730 yatırım teşvik belgesinin 205 bin kişinin istihdamının planlandığını söyledi.

Sanayi istihdamı Haberi

Sanayi istihdamı

TÜİK'in "Hanehalkı İşgücü İstatistikleri"nden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak ayında 4 milyon 869 bin olan sanayi istihdamı, bu yılın aynı ayında 98 bin kişi artarak 4 milyon 967 bine yükseldi. Bir önceki aya göre artış da 11 bin olarak kayıtlara geçti. 


Sanayide çalışanların toplam istihdam içindeki payı da ocak ayında yüzde 19,7 olarak gerçekleşti. 


Bu sektördeki erkek istihdamı, geçen yılın ocak ayına göre 103 bin kişi artarak 3 milyon 843 bine yükselirken, kadın istihdamı ise  7 bin kişi azalarak 1 milyon 123 bine geriledi. 


Ocak ayı itibariyle sanayide istihdam edilen 4 milyon 967 bin kişinin 4 milyon 655 bini imalat, 196 bini elektrik, gaz, buhar, su temini ve kanalizasyon, 116 bini madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe çalışıyor. 


Geçen yılın nisan ayında ilk...