29 / 04 / 2024

sanayi siteleri kentsel dönüşüm

sanayi siteleri kentsel dönüşüm

Sanayi sitelerinin geniş alanlara taşınması gündeme geldi. TOSİAD İstanbul Şube Başkanı ve EDD Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç mimar Ender Demirtaş, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ergün Turan: Şehir merkezleri sanayi sitelerinden arındırılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleriyle şehirlerin, dokusunu tehdit eden ve imajını bozan sanayi sitelerinden de arındırıldığını söyledi.

Konya'da iklim dostu sanayi dönüşümü gerçekleşiyor!

Konya'da inşa edilen sanayi sitesinde inceleme gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim dostu sanayi siteleri hakkında açıklamada bulundu. 

Gençteks Kentsel Dönüşüm Otomobil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gençteks Kentsel Dönüşüm Otomobil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan’da   1 milyon TL sermaye bedeli  ile  Yasin Genç tarafından kuruldu.

Kentsel Life İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kentsel Life İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hamza Ünal tarafından kuruldu.

Birden Kentsel Yapı Tasarım İnşaat Müşavirlik Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Birden Kentsel Yapı Tasarım İnşaat Müşavirlik Sanayi  Şişli’de  50 bin TL sermaye bedeli Deniz Şimşek tarafından kuruldu.

Arslan Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Telekomünikasyon Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arslan Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Telekomünikasyon Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Serhat Arslan tarafından kuruldu.

Türker Kentsel Planlama Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türker Kentsel Planlama Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bahar Tüker tarafından kuruldu.

Korkmaz Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Korkmaz Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 5 milyon TL sermaye bedeli ile Cengiz Arslan tarafından kuruldu.

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Serra Kentsel Dönüşüm Ve Mühendislik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Serra Kentsel Dönüşüm Ve Mühendislik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Toran ve Kemal Tunaboylu ortaklığında kuruldu.

Mersinli esnaf, yeni ihtisas sanayi siteleri istiyor!

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, kent merkezinde kangren haline gelen sanayi sitesi sorununun çözülmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Ordu Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin mimarisi, dokusu ve görsel estetiğinin sistematik bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyor.  

Mar Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mar Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Tezbaşaran ve Rıdvan Cengiz ortaklığında kuruldu.

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

sanayi siteleri kentsel dönüşüm Haberi

sanayi siteleri kentsel dönüşüm

Uzun yıllardır gündemde olan sanayi bölgelerinin kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenmesi konusu, var olan kentsel dönüşüm kapsamında sanayi sitelerinin daha geniş alanlara taşınmasını ve dönüşüme giren bölgelerin bütünlüklü bir bakış açısıyla değerlendirilmesini öne çıkardı.


Sanayideki Kentsel dönüşümün 3 ayaklı sac ayağı!


TOSİAD İstanbul Şube Başkanı ve EDD Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç mimar Ender Demirtaş, dönüşümü yapabilmek için belli bir bütçe gerektiğini ve devletin tek başına bunu yapmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Demirtaş , “Sanayideki dönüşüm için yatırımcılar gerekiyor, üç ayaklı bir sac düşünün, bir tarafında mevcut mülkiyet sahipleri, bir tarafında yatırımcı, bir tarafında da hukuku devam ettirmesi için bir devlet yani kamu kuruluşu gerekiyor”dedi. Ayrıca uzun zamandır kent içerisinde kalmış sanayi sitelerinde üretim yapan esnafın psikolojik bir baskıya maruz kaldığını belirten...