22 / 05 / 2024

Sanayi sitelerinde arıtma tesisi sorunu

Sanayi sitelerinde arıtma tesisi sorunu

İstanbul'da 1961'ta marangoz, ayakkabıcı gibi üretimler yapmak üzere kurulan ancak aradan geçen süre içinde faaliyet alanlarını kozmetik ve kimyasal üretim gibi çevreyi kirleten işkollarına çeviren küçük sanayi siteleri hakkında araştırma başlatılıyor...

Akal Mimarlık Mühendislik İnşaat Su Arıtma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akal Mimarlık Mühendislik İnşaat Su Arıtma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de Selçuk Akpınar tarafından kuruldu.

Sortem Çevre Arıtma Sistemleri Montaj Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sortem Çevre Arıtma Sistemleri Montaj Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fevzi Coşkun tarafından kuruldu.

Yükseliş Su Arıtma Sistemleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yükseliş Su Arıtma Sistemleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Odabaş tarafından kuruldu.

Mis Su Arıtma Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mis Su Arıtma Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Meshal Helal M. Alharti tarafından kuruldu. 

Scalewatcher Su Arıtma Sistemleri ve Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Scalewatcher Su Arıtma Sistemleri ve Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Kars tarafından kuruldu.

Sates Yapı İnşaat Ve Su Arıtma Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sates Yapı İnşaat Ve Su Arıtma Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Yahya Karım Ahmed tarafından kuruldu.

Argo Water Arıtma Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Argo Water Arıtma Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Mesut Demir tarafından kuruldu.

Cheblı Group Arıtma Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cheblı Group Arıtma Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Faısal Cheblı ve Mudar Alshblı ortaklığında kuruldu.

Tekirdağ Ergene OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihale edilecek!

Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 7 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni arıtma tesisi yapılacak!

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), günlük 1000 metreküplük atık suyu temizleyecek arıtma tesisinin yapımı için düğmeye bastı.

Bağyurdu OSB'ye arıtma tesisi inşa edilecek!

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), günlük 1000 metreküplük atık suyu temizleyecek arıtma tesisinin yapımı için düğmeye bastı.

Bursa HOSAB Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) 2011 yılında işletmeye aldığı atık su arıtma tesisi kapasitesini 7 kat arttırıyor. 7 bin metreküp/gün kapasiteli HOSAB İlave Atıksu Arıtma Tesisi Temeli atıldı.

Herdem İnşaat Metal Hırdavat ve Su Arıtma Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Herdem İnşaat Metal Hırdavat ve Su Arıtma Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Salih Erdem tarafından 10 bin TL sermaye ile 18 Nisan'da Bahçelievler'de kuruldu.

Sanayi sitelerinde arıtma tesisi sorunu Haberi

Sanayi sitelerinde arıtma tesisi sorunu

İstanbul'da kimyasal üretimi yapan sanayi sitelerinde arıtma tesisi yok. Zehirli atıkları kanalizasyona verenler hakkında ihbarda bulunan bir işadamı denetleme yapılmasını istedi.


İstanbul'da 1961'ta marangoz, ayakkabıcı gibi üretimler yapmak üzere kurulan ancak aradan geçen süre içinde faaliyet alanlarını kozmetik ve kimyasal üretim gibi çevreyi kirleten işkollarına çeviren küçük sanayi siteleri hakkında araştırma başlatılıyor. 2012 itibarıyla 105 bin şirketin faaliyet gösterdiği 470 adet küçük sanayi sitesi bulunuyor. Bunların önemli kısmında ise kimyasal atık toplama merkezi ve arıtma tesisi yok. Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarının da güncellenmediği bu siteler, hem yeraltı su kaynaklarını hem de denizi kirletiyor. Üretim sırasında ortaya çıkan atıkların modern arıtma tesislerinden geçirilmesi gerekirken bunu yapmayan siteler, İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çalışma Bakanlığı tarafından denetime alınıyor. Konuyla...