02 / 05 / 2024

sanayi teşvikleri

sanayi teşvikleri

Teşvik Yasası'nın sanayicilerin gözdesi haline getirdiği Osmaniye'de devam eden sanayi yatırımları, kentte ekonomik ve sosyal hayatı geliştirirken, nitelikli konuta olan talebi de artırdı.

1947 yılında 1 milyon 800 bin lira sermaye ile Sanayi Bankası kurulacakmış!

1947 yılında Sanayi Bankası kurulacakmış. 1 milyon 800 bin lira sermaye ile kurulacak olan banka, sanayicilerin bütün banka muamelelerini görecekmiş. Kurulacak bankaya Doyçe Oryent Bank'ın binası tahsis edilmiş.

Pendik'te 49 milyon TL'ye sanayi imarlı arsa satılıyor! Yatırımcılara 2 taksitle ödeme fırsatı!

Pendik Şeyhli Mahallesinde yer alan sanayi imarlı arsa Belediye tarafından satılıyor. İşte arsa ile ilgili merak edilenler ve satış ihalesi tarihi...

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Toplam ciro endeksi Ekim'de yüzde 124,8 yükseldi! İşte sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerindeki o rakamlar...

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, ekim ayında, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 124,8 arttı. İşte ayrıntılar...

Pendik'te 2 taksitle sanayi imarlı arsa satılıyor! KDV'den muaf! 

Pendik Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Kurtköy Mahallesi'nde yer alan sanayi imarlı arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Togg için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları harekete geçiyor! Kar etmeden kredi…

Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini açıkladı. İşte o açıklamanın detayları… 

Kolay parayla vedalaşmak metallerin canını yakıyor

Değerli metaller bu yılki iki önemli gelişmeyi derinden hissetti; Ukrayna’daki çatışma ve Fed’in parasal ve mali teşvikleri geri çekmeye başlaması. Paladyum Standardı 2022’ raporuna göre altın fiyatının 2023 üçüncü çeyreğe kadar 1.550 dolar/ons seviyesine gerilemesini beklediklerini belirtti. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayısta 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesinin, 1 milyar 969 milyon lirayla Özaltın Otel İşletmeleri AŞ'nin yatırımı için düzenlendiği belirtildi.

Doğal gaz fiyatlarına kış gelmeden büyük zam geldi! İşte konut ve sanayi tarifesi

Rus enerji şirketi Gazprom'un Avrupa'ya doğal gaz ihracatını durduracağını açıklamasından sonra Türkiye'de doğal gaz fiyatlarına zam geldi. Doğal gazın mesken ve sanayi tipi kullanım tarifesi değişti. İşte ayrıntılar...

Black Whıte Turizm Gıda İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Black Whıte Turizm Gıda İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda Ömer Faruk Demirel tarafından kuruldu.

Teçra İnterior Design İç Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teçra İnterior Design İç Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Sırous Rajabı Azar tarafından kuruldu.

Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı hakkı geliyor!

Üniversite okuyan öğrencilerin istihdam edilmesine kolaylık sağlayacak, yeni çalışma modelleri ve teşvikleri de kapsayan yeni adımlar devreye giriyor. Sosyal güvenlik, izin, kıdem tazminatı gibi haklar güvence altına alınacak.

Bursa'da inşaat sektörü hızlandı!

Bursalı sanayicilere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sağladığı yatırım teşvikleri kapsamında 2020'de 210, 2021’in 7 aylık döneminde 144 komple yeni yatırım belgesi verildi. Bu durumda ayrı bir iş hacmi oluşurken, inşaatlar da hız kazandı.

Whıte Rıver Investment Emlak İnşaat Kıymetli Taşlar Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Whıte Rıver Investment Emlak İnşaat Kıymetli Taşlar Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi  Beylikdüzü’nde  10 bin TL sermaye bedeli  ile Mohammad Mohammadı Aghbolagh tarafından kuruldu.

sanayi teşvikleri Haberi

sanayi teşvikleri

Teşvik Yasası'nın sanayicilerin gözdesi haline getirdiği Osmaniye'de devam eden sanayi yatırımları, kentte ekonomik ve sosyal hayatı geliştirirken, nitelikli konuta olan talebi de artırdı. Gerçekleştirdiği marka konut projesi Osmaniye Sarayları ile bölgenin ihtiyacına cevap veren Keten Proje'nin yönetim kurulu üyesi Hüseyin Özgür İraöz, canlanan ekonomiyle birlikte bölgede nitelikli konuta talebin daha da artacağını söyledi. Ortadoğu'ya yakınlığı, çevresinde bulunan limanlar ve uygun karayolu ulaşımıyla Osmaniye, sanayicilerin son dönemdeki en gözde şehirlerinden. 2004 yılında Teşvik Yasası kapsamına alınmasıyla önemli bir sanayi hamlesinin başladığı Osmaniye OSB'de işletme sayısı 100'u, istihdam edilen işçi sayısı ise 12 bini buldu. Bölgede istihdam, yeni açılan işletmelerle artarak devam ediyor. 


ENERJİ İHTİSAS PROJESİ UÇURACAK 


Osmaniye, yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Adana'nın Ceyhan ilçesinde kurulacak. Enerji ihtisas Endüstri Bolgesi'ni de heyecanla bekliyor....