04 / 05 / 2024

Sancaklar Camii projesi

Sancaklar Camii projesi

Mimarlık ve tasarım alanında faaliyet gösteren yaratıcı medya prodüksiyon ekibi SGMStudio, EAA – Emre Arolat Architects tasarımı Sancaklar Camii için bir kısa belgesel filme imza attı.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etaba geçildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla 2018'de start verilen Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 2'nci etaba başlandı. 

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Çamlıca Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etaba geçildi!

Üsküdar Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında hızla ilerliyor. Bu kapsamda sürdürülen Çamlıca Camii eteklerindeki, Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin “Yerinde ve Gönüllü” dönüşümün altyapı çalışmalarında 2’nci etaba geçildi...

Bağcılar Fetih Camii’nin temeli atıldı!

Bağcılar Belediyesi tarafından entsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımı gerçekleşen Fetih Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Caminin altına 7 araçlık otopark yapılacağı açıklandı.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

Samsun İlkadım yeni hizmet binası külliye gibi olacak!

Temeli 10 Mayıs 2017'de atılan Samsun İlkadım Belediyesi Yeni Belediye Hizmet Binası ve Camii projesi külliye şeklinde tasarlandı.

Ankara'daki Cami-Cemevi Projesi, sağlık merkezi oluyor!

Ankara Mamak’ta yer alan ve FETÖ projesi olarak nitelendirilen Camii-Cemevi, sağlık merkezi oluyor.

Kabataş Martı Projesi sahildeki yapılara zarar mı veriyor?

Kabataş’taki Martı Projesi’nin inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Çalışmalar esnasında 428 yıllık Molla Çelebi Camii’ye zarar verildiği iddia edildi.

Taksim Camii projesine onay çıktı!

UZUN bir süreden beri gündemde olan Taksim Camii projesi ile önemli bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu iki hafta kadar önce cami projesine onay verdi.

Sultanbeyli’ye bin 100 kişilik cami!

Sultanbeyli’nin vizyon projeleri arasında yer alan Merkez Camii projesi 4 Katlı Otopark ve Meydan Genişletme projesi tamamlanmak üzere...

Antalya Ulu Camii ve İslam Sanatları Müzesi ihalesi yarın!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "En önemli eserim olacak" dediği Ulu Camii Projesi ve İslam Sanatları Müzesi yarın ihaleye çıkıyor

Sancaklar Camii projesi Haberi

Sancaklar Camii projesi

Yapının iskeletten kabuğa şekillenişini her adımında takip eden ve kullanıma açılışı sonrası ziyaretçiyle etkileşimini görselleştiren “Sancaklar Camii” filminin prömiyeri Prag Mimarlık Haftası’nda yapıldı.


SGMStudio (Sarraf | Galeyan | Mekanik ), EAA - Emre Arolat Architects tarafından tasarlanan ve Türkiye’nin İslam ibadet yapıları stoğu içinde sayılı ve belki de en çarpıcı çağdaş mimarlık örneklerinden biri olan Sancaklar Camii için bir kısa belgesel filme imza attı. SGMStudio’nun ilk kez Prag Mimarlık Haftası’nda prömiyeri yapılan “Sancaklar Camii” filmi, 12 Ekim tarihine kadar EAA sergisinin parçası olarak Prag’da gösterimde kalırken, eş zamanlı olarak internetten de izlenmeye ve paylaşıma açıldı.


1. İstanbul Tasarım Bienali “Musibet” sergisi açılış filmi, Sokak Bizim Derneği “Kaldırım Nerede?” kampanyası videoları ve Beyoğlu Sineması için hazırladığı tanıtım filmiyle adını duyuran medya prodüksiyon...