29 / 04 / 2024

Sultanbeyli’ye bin 100 kişilik cami!

Sultanbeyli’ye bin 100 kişilik cami!

Sultanbeyli’nin vizyon projeleri arasında yer alan Merkez Camii projesi 4 Katlı Otopark ve Meydan Genişletme projesi tamamlanmak üzere...




Yeni merkez camii, eski camiye göre daha kullanışlı bir yapıya kavuşturuldu ve daha geniş bir alana inşa edildi.


Sultanbeyli’nin vizyon projeleri arasında yer alan Merkez Camii, 4 Katlı Otopark ve Meydan Genişletme projesi tamamlanmak üzere. İlçe genelinde merkez camii üzerinden algı operasyonu yapmak isteyenler olsa da yeni cami eski camiye göre daha büyük ve daha geniş bir alana inşa edildi. Eski camiinin iç alanı 450 metrekareyken, yeni camiinin iç alanı 1100 metrekare olarak tasarlandı. Eski camii 450 kişi alırken, yeni camii 1100 kişi kapasiteli olarak inşa edildi. Diğer camiinin toplam alanı 1050 metrekareyken yeni camiinin önüne 3 bin metrekare meydan  kazandırıldı. Daha önceki camide sadece şadırvan ve tuvalet varken, yeni yapılan camide ise 317 araçlık 4 katlı otopark, meydan, çayevi, sahaf odası, bebek bakım odası, dernek odası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait beyaz masa ve zabıta birimi yer alıyor.


Ayrıca eski caminin arkasında bulunan Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu yıkılarak eski Kaymakamlık binasının olduğu yere yeni ve daha büyük bir okul yapılması sağlandı. 



Sultanbeyli Belediyesi



Geri Dön