05 / 05 / 2024

sanko holding 2014

sanko holding 2014

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, enerji yatırımlarını önemsediklerini belirterek, "Enerjinin grupta şu anda yüzde 25 payı var, Yeni yatırımlarla birlikte bu oran yüzde 30-35 düzeyine yükselecek'' dedi.

ÇİMKO'nun üç üretim tesisi çevre ödülü aldı

SANKO Holding firmalarından ÇİMKO Çimento ve Beton’un Kahramanmaraş, Altınşehir ve Osmaniye tesisleri Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 6’ncı ‘Çevre Ödülleri'nde ödül kazandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Çimko’ya 127 milyon dolara satıyor!

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Sanko Holding’in iştiraki olan Çimko Çimento’ya satıyor. Satışın toplam bedeli 127 milyon dolar olarak belirlendi.

Sanko Holding Anadolu'nun 500 büyük şirketi arasında!

Sanko Holding bünyesindeki 12 şirketin, Ekonomist dergisince 2017 yılı verileri baz alınarak gerçekleştirilen "Ekonomist 500 Büyük Anadolu Şirketi" araştırmasında yer aldığı açıklandı. 

Sanko Holding 300 milyon dolarlık yatırım planlıyor!

Geçen yılı 7 milyar TL ciro ile kapatan Sanko Holding, önümüzdeki iki yılda 300 milyon dolarlık yatırım planlıyor.

Fiba Holding, Florance Nightingale'deki hissesini devrediyor!

Fiba Holding, 2014 yılında Florance Nightingale’den aldığı yüzde 50 hissesini devretme kararı aldı. Devretme kararıyla ilgili Rekabet Kurumu'na başvuruldu.

Abdülkadir Konukoğlu kimdir?

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu kimdir? Abdülkadir Konukoğlu, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Cumhur Bilgili, Kibar Holding Risk Yönetimi Direktörü oldu!

Kibar Holding bünyesinde yeni kurulan Risk Yönetimi Direktörlüğü’ne Dr. Cumhur Bilgili getirildi. Bilgili, 2014 yılında “Yılın Risk Profesyoneli” ve 2015 yılında ‘Yılın İş Sürekliliği Stratejisi’ büyük ödüllerine sahip.

Fiba Holding, Şifa hastanelerini alıyor!

2014 yılında Florence Nigthingale Hastane Grubuna yüzde 50 ortak olan Fiba Holding, sağlık sektörünü sevdi.Fiba'nın Kadıköy Şifa ve Ataköy Şifa hastanelerini satın almaya yönelik anlaşmanın birkaç gün içinde taraflar arasında imzalanması bekleniyor.

Gaziantep İbrahim Erpamukçu Camii'nin temeli atıldı!

GAZİANTEP'te, Sanko Holding ve Konukoğlu Ailesi tarafından yaptırılacak 14'üncü cami olan İbrahim Erpamukçu Cami'nin temeli atıldı.hmet Çelik, camilerin toplumun en temel kurumları olduğunu belirtti.

Akkent İbrahim Erpamukçu Cami'nin temeli atıldı!

SANKO Holding ve Konukoğlu ailesince yaptırılacak olan 14. caminin temeli atıldı. Abdulkadir Konukoğlu’nun kayınpederi adına yaptırılan camide aynı anda bin 500 kişi ibadet edebilecek

İnci Grup ve Sanko Holding Fildişi'nde beton fabrikası kurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara ile İnci Grup ve Sanko Holding tarafından yeni kurulan beton fabrikasının açılış törenine katıldı.

Yıldız Holding, pladis adıyla tek bir şirket çatısı altında birleşti!

Kasım 2014 yılında United Biscuits'i satın alarak tamamıyla global bir oyuncu olan Yıldız Holding, ana odağı olan bisküvi ve çikolata işlerini , pladis adıyla tek bir global şirket altında birleştirdi.

Tokat Erbaa'da Tepekışla Barajı ve HES açıldı!

SANKO Holding’in, Tokat’ın Erbaa İlçesi Karanlıkdere mevkii Kelkit Çayı üzerinde inşa ettiği Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın (HES) açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

sanko holding 2014 Haberi

sanko holding 2014

Enerji yatırımları ile dikkat çeken SANKO Holding, Niksar - Erbaa'da 76 M W1ık Tepekışla Barajı ile Adıyaman Gölbaşında 150 MV"lık yerli kömüre dayalı termik santral yatırımlarına başladı. Tepekışla Barajı nın 2015 yılında, Gölbaşı Termik Santralı'nın ise 2017 yılında tamamlanması öngörülüyor. Bu iki yatırıma ek olarak, yatırım tutarı 1.2 Milyar dolar olan 800 megavatlık İthal kömüre dayalı Yumurtalık Termik Santralının yatırım planlaması tamamlandı, izinler bitme aşamasına getirildi. 

Saııko Holding, Niksar Erbaa arasında olan Tepekışla Barajı ile Adıyaman Gölbaşı Santrali olmak üzere toplam 226 MW'lık biri hidrolik, diğeri termik 2 santral yapacak. İnşaatı 2013 yılında başlayan Tepekışla Barajı, 2015 yılında devreye alınacak. 


Yerli kömürle çalışacak 150 M W kapasiteli Gölbaşı Termik Santralı 36 ay içinde tamamlanmak üzere yatırıma başlarıldı. Bu yatırımların yanı sıra,...