22 / 05 / 2024

şanlıurfa Ekolojik Kadın Köyü

şanlıurfa Ekolojik Kadın Köyü

Şiddet mağduru kadınlarla çocukları için Şanlıurfa'da ekolojik tarım köyü kurulacak. Köyde meslek kursları ve rehabilitasyon imkânı da sunulacak..

Şanlıurfa Halfeti'de 440 bin TL'den başlayan fiyatlarla konut imarlı arsa fırsatı!

Şanlıurfa Halfeti'de 440 bin TL'den başlayan fiyatlarla 26 arsa satılıyor. Peki Şanlıurfa'daki arsaalrın fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte Şanlıurfa Halfeti'de satışı yapılacak arsalarla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Şanlıurfa için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa Sakıbın Köşkü restore ediliyor!

Şanlıurfa'nın kültürel değerlerinden olan Sakıbın Köşkü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarıyla yenilenecek. 

TOKİ Şanlıurfa Kadıkendi kura çekilişi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Kadıkendi projesinin kura çekilişini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ Şanlıurfa Kadıkendi başvuruları 19 Nisan'da sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Kadıkendi projesinde yer alan konutlar için başvurular 19 Nisan'da sona eriyor.

Şanlıurfa Bahçelievler Sağlıklı Yaşam Kadın Merkezi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi inşaatını tamamladığı Bahçelievler Sağlıklı Yaşam Kadın Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şanlıurfa Haliliye'ye kadın yaşam merkezi inşa ediliyor!

Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, kadınların sosyal hayata katılımlarını, çocukları ile aynı mekanda eğitim almalarını sağlayacak olan Çocuk ve Kadın Yaşam Merkezi ile Yaşlı Bakımevi inşaatında incelemeler yaptı.

Murat Kurum, Şanlıurfa kentsel dönüşüm alanını inceledi!

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, kenti ilgilendiren birçok önemli karar aldıklarını söyledi...

Şanlıurfa Bozova Otogarı'nın projesi hazırlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Bozova Otogar ve İtfaiye İstasyonu projelerinin hazır olduğunu müjdeledi.

Şanlıurfa Bahçelievler Kadın Yaşam Merkezi açılışa hazırlanıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bahçelievler Kadın Destek ve Yaşam Merkezi'nde sona gelindi. Kadınlara yönelik inşa edilen proje açılışa hazırlanıyor. 

TOKİ Şanlıurfa Yeşildirek kentsel dönüşüm ihalesi yarın!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı.

Şanlıurfa Fuar Alanı'nın inşaatı başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'nın fuar ihtiyacının karşılanabilmesi için Karaköprü'de hayata geçirdiği fuar alanda çalışmalar son sürat devam ediyor.

Şanlıurfa'daki stadın adı '11 Nisan' oldu

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki stadın adı, "11 Nisan Stadyumu" olarak değiştirildi.

şanlıurfa Ekolojik Kadın Köyü Haberi

şanlıurfa Ekolojik Kadın Köyü

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, şiddete maruz kalan kadınların barınması için "Ekolojik Kadın Köyü" oluşturulacak. 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak köyde kadınlar çocukları ile birlikte kalabilecek. Ekolojik tarımla uğraşacak kadınlara barınma imkanının yanı sıra rehabilitasyon ve mesleki eğitimler verilecek. Projeyi, Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından 2014 yılının "en iyi mimarı" seçilen Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi yürütecek. Köyde 1 yıl boyunca çeşitli eğitimler görecek olan kadınlar mesleki yeterlilik kazanınca yaşamlarına dönebilecek. Yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak olan "Ekolojik Kadın Köyü", Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz tarafından bağışlanan 10 bin metrekare arazi üzerine kurulacak. Mimar Yedekçi'nin çizdiği proje doğrultusunda araziye Harran'ın ekolojik yapısına uygun olarak kerpiç evler yapılacak. Evlerin dağılımı, yukarıdan bakıldığında bir ağaç şeklini oluşturacak. Müstakil inşa edilecek evlerde 100 kadın çocuğuyla...