19 / 05 / 2024

şanlıurfa Gürgür Mesire Alanı

şanlıurfa Gürgür Mesire Alanı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Hilvan ilçesinde bulunan ve Atatürk Barajı'nın yapılmasının ardından su altında kalan ve bakımsızlıktan atıl durumda olan Gürgür Mesire Alanı'nın tekrar gün yüzüne çıkarılacağını söyledi.

6 Şubat depremlerinden sonra Şanlıurfa'dan korkutan rakam! Tam 6 bin 736 bina yıkıldı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, ağır hasarlı 7 bin 829 bağımsız bölümden 6 bin 736'sının yıkımı yapıldı.

Şanlıurfa'da depremlerde ağır hasar gören 63 okulun yerine yenileri inşa edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da yıkımı için karar verilen ağır hasarlı toplam 63 okulun yerine çelik konstrüksiyon yapılar inşa edilecek.

Şanlıurfa Göbeklitepe tesisleri hizmete girdi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını tamamladığı GAP 4.Etaptaki 'Göbeklitepe Tesisleri'ni hizmete açtı.

Şanlıurfa'da bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi mecliste!

Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesinde hasta yakınları misafirhanesi olarak kurulacağı söylenen bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa'daki Eyyüpnebi Külliyesi inşaatında sona gelindi!

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya yakışır projeleri birer birer inşa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyüpnebi Külliyesi'nin inşaatını da tamamlıyor.

Şanlıurfa'ya Sabır Evleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa'da peygamber kabirlerinin yer aldığı Viranşehir ilçesindeki Eyyüp Nebi Mahallesi'ne, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ziyaretçilerin kalabileceği "Sabır Evleri" inşa ediliyor.

Şanlıurfa Çinli yatırımcılar için hazır!

2007'de Şanlıurfa Milletvekili seçilen A.Emin Önen, Şanlıurfa'yı Çinli yatırımcılara tanıtıyor. Bölgenin yatırım potansiyelleri Çince kitapçıkları haline getirilerek, öneriler yapıldı. 

İbrahim Tatlıses'ten Şanlıurfa'ya yatırım çağrısı!

Şanlıurfa'yı ziyaret eden İbrahim Tatlıses burada iş insanlarına çağrıda bulundu. Tatlıses, "Karlı bir yatırım yapmak isteyen tüm iş insanlarını Şanlıurfa'ya davet ediyorum" diye konuştu.

Şanlıurfa ilçelerinde OSB kurma çalışmaları TBMM gündeminde!

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nin elektrik sorununun çözümüne, yatırımcıların desteklenmesine ve ilçelerde ticaret odası ve OSB kurma çalışmaları TBMM gündemine taşındı. MHP'li Özyavuz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ ile Şanlıurfa'da ailelerin yüzü gülüyor!

Şanlıurfa'da dar ve orta gelirli aileler için Karaköprü'nün gelişmekte olan mahallesi Maşuk-Seyrantepe'de TOKİ tarafından yapılan konutlar ailelerin yüzünü güldürüyor.

TURSAB Şanlıurfa'da otel yapımına başladı!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Şanlıurfa Göbeklitepe’de yeni bir otel yapımına başladıklarını açıkladı. Bağlıkaya, "2019'da 1 milyona yakın turist bekliyoruz'' diye konuştu.

Şanlıurfa'da imar ve şehircilik planlaması görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve şehircilik planlamaları ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ve şehircilik planlaması ile ilgili konularda görüşüldü.

Şanlıurfa spor yatırımlarına doydu!

Türkiye'nin en genç kentleri arasında yer alan Şanlıurfa, son 4 yılda tarihinin en büyük yatırımları ile tanıştı. 

şanlıurfa Gürgür Mesire Alanı Haberi

şanlıurfa Gürgür Mesire Alanı


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Hilvan ilçesinde bulunan ve Atatürk Barajı'nın yapılmasının ardından su altında kalan ve bakımsızlıktan atıl durumda olan Gürgür Mesire Alanı'nın tekrar gün yüzüne çıkarılacağını söyledi.


Başkan Güvenç, beraberinde Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ile ilçede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.


Güvenç ve Bayık, önceden mesire alanı olarak kullanılan ve ardından Atatürk Barajı'nın yapılmasının ardından su altında kalan Gürgür Mesire Alanı'na gitti.


Buranın tekrar gün yüzüne çıkarılması için yapılacak olan projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunan ikili daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.


Sular altında kalan yerin tekrar gün yüzüne çıkarılması için ciddi projeler hazırlayacaklarını belirten Başkan Güvenç, Gürgür'ün tekrar cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.


Hilvan'ın her şeyin en iyisine laik olduğunu vurgulayan Başkan Güvenç, şunları kaydetti:


"Burası eski bir mesire alanıydı. Ama...