27 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi mecliste!

Şanlıurfa'da bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi mecliste!

Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesinde hasta yakınları misafirhanesi olarak kurulacağı söylenen bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesinde hasta yakınları misafirhanesi olarak kurulacağı söylenen bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanal, ''Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte hasta yakınlarının konaklama ihtiyacının giderilmesi amacıyla Eyyübiye Belediyesi tarafından belediye meclisinin aldığı karar gereğince 4 katlı, 50 odalı bir Hasta Yakınları Misafirhanesi inşa edilmiştir. 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi yapımı tamamlanan, 5 yıldızlı otel konforunda olduğu belirtilen misafirhaneye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merhum annesi Tenzile Erdoğan'ın adı verildi. Dönemin Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, söz konusu kararı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın değerli annesi merhume Tenzile Erdoğan hanımefendinin adının verilmesiyle hasta yakınları misafirhanemiz ayrı bir öneme kavuştu” şeklinde açıklamıştı. Ekinci, devamında “Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen yanında, hasta yakınlarının güvenli ve konforlu bir şekilde kalabilecekleri bir misafirhane inşa ettik. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla hizmete sunmuş olduğumuz bu sosyal projemiz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalarla birlikte “Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi” şeklinde yazılı tabela, 4 katlı binanın tepesine yerleştirildi. 
Ancak seçim sonrası Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi, yapılış amacına aykırı olarak Eyyübiye Belediyesi'nin hizmet binasına dönüştürüldü. “Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi” şeklinde yazılı tabela sökülerek, yerine Eyyübiye Belediyesi tabelası asıldı'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1- Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi projesi için harcanan toplam para  miktarı ne kadardır? 
2- Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi hangi gerekçeyle, hangi yasal  dayanakla Eyyübiye Belediyesi'nin hizmet binasına dönüştürüldü? 
3- Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hizmete girmesinden sonra  hasta yakınları için inşa edilen Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi'nin Eyyübiye Belediyesi'nin hizmet binası haline getirilmesi,  belediye meclis kararına, yasalara, yönetmeliklere, hukuka aykırı değil midir? Hasta yakınları misafirhanesinin yapılış amacına aykırı olarak belediye hizmet binasına dönüştürülmesiyle ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Şayet başlatılmışsa soruşturma sonucunda nasıl bir karar alınmıştır? 
4- Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi’nin Eyyübiye Belediyesi Hizmet  Binası’na dönüştürülmesi için yapılan tadilata, bakım ve onarıma harcanan para miktarı ne kadardır? 
5- Eyyübiye Belediyesi tarafından 2019 yılında açılan “Misafirhanenin hizmet binasına  dönüştürülmesi için tadilat, bakım onarım yapım işi” başlıklı ihaleyi kazanan firmaya ödenen para miktarı ne kadardır? Belediyenin tadilat için doğrudan temin yoluyla harcadığı para miktarı ne kadardır? 
6- Misafirhanenin belediye binasına dönüştürülmesi sürecinde Tenzile Erdoğan Hasta  Yakınları Misafirhanesi için alınan mefruşat, yataklar, koltuklar, masalar, sandalyeler, dolaplar, mutfak araç ve gereçleri, beyaz eşyalar, elektronik cihazlar, bilimum eşyalar ne yapılmıştır? 
7- Tadilatla belediye hizmet binasına dönüştürülmeden önce 4 katlı, 50 odalı Tenzile  Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi binasına konulan tüm araç ve gereçler, malzemeler, eşyalar, mefruşat için ne kadar para harcanmıştır? 
8- Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi için alınan mefruşat, yataklar,  koltuklar, masalar, sandalyeler, dolaplar, mutfak araç ve gereçleri, beyaz eşyalar, elektronik cihazlar, bilimum eşyalar satılmış mıdır? Şayet satılmışsa hangi yöntemle satış işlemi gerçekleştirilmiştir? Misafirhanenin tüm eşyaları kaç paraya satılmıştır? 
9- Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi'ndeki araç ve gereçlerin,  malzemelerin, eşyaların bir kısmının Haliliye Belediyesi'ne hibe edildiği, büyük bir kısmının ise Adıyaman'da bir otele satıldığı iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise misafirhane malzemeleri karşılığında Adıyaman'daki özel otelden ne kadar para alınmıştır? Misafirhane malzemeleri hangi yasal dayanakla otele satılmıştır? Otele satılan malzemeler için belediyenin harcadığı para ne kadardı? Otele satılan malzemelerin şu anki piyasa değeri ne kadardır? 
10- Misafirhane projesinin belediye hizmet binasına dönüştürülerek kamunun zarara  uğratılmasıyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır? 
11-Eyyübiye Belediyesi'nin hizmet binası olarak inşa edilen bir binasının şu anda  kullanılmadığı, atıl durumda olduğu iddiası doğru mudur? 


Geri Dön