04 / 05 / 2024

Şanlıurfa Harran kübbet evleri

Şanlıurfa Harran kübbet evleri

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinin imar planı Anıtlar Kurulu onayını bekliyor. Bölgede TOKİ projeleri be modern konutlar için yer açılmış olacak.

Şanlıurfalılara müjdeli haber geldi! Şanlıurfa'da köy konutları mart ayında teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde depremzedeler için yapılan konutların mart ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Şanlıurfa'da kütüphane inşaatları hız kesmiyor! 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ilçesinde yapımına devam ettiği kütüphaneyi tamamladı. Belediye aynı zamanda, Bozova İlçe Kütüphanesinin temelini de kazdı.  

Şanlıurfa Kızılkoyun'da kamulaştırma tamam!

Şanlıurfa'da Kızılkoyun Mağarları'nın gün yüzüne çıkarılması amacıyla bölgede hayata geçirilen yıkım çalışmalarında sona gelindi. Bölgede kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Şanlıurfa'da metruk binalar yıkılacak!

Şanlıurfa'da Harran kentinin tarihi yapısına zarar veren ve çarpık kentleşmeye neden olan metruk evler için yıkım kararı alındı.

Şanlıurfa Harran Otogarı açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafındahayata geçirilen Harran Otogar'ının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Şanlıurfa Millet Kıraathanesi açıldı!

Çalışmalarına devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, halkın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projelerinden olan Millet Kıraathanesi’ni hizmete açtı.

Şanlıurfa Millet Kıraathanesi açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, halkın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projeler arasında yer alan Millet Kıraathanesi’ni hizmete açıyor.

Şanlıurfa Harran Şehir Otogarı açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Harran Şehir Otogarı büyük açılışa hazırlanıyor.

Şanlıurfa Harran'da yeni imar planları hazırlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde başlatılan gelişim vatandaşların takdirini toplarken, ilçeleri kalkındıracak olan hamleler bir bir gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa Harran'da arazi kavgası! 1 ölü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde dün öğle saatlerinde arazi kavgası yaşandı. Kavgada Mehmet Ç., C.K.'nın silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti...

2018 Şanlıurfa Harran'ın yatırım yılı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran’da hayata geçirilen kültür merkezi, otogar, semt pazarı ve otopark projelerinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Harran'daki cami inşaatı mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Harran Tuzluca Mahallesi'nde üç yıldır devam eden cami inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şanlıurfa Karakoyun Köprülü Kavşağı için yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Karakoyun Köprülü Kavşak projesi için yıkımlar başladı.

Şanlıurfa Harran kübbet evleri Haberi

Şanlıurfa Harran kübbet evleri

Dünyanın ilk İslam üniversitesinin kalıntıları, surları, iç kalesi ve türbeleriyle açık hava müzesini andıran Şanlıurfa'nın Harran ilçesi, yıllardır beklenen imar planı Anıtlar Kurulundan gelecek onayla tüm projelerin startı verilecek. 


Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ilçenin en önemli problemi olan imarın artık çözüm aşamasında olduğunu belirterek, ''Harran'da her yer sit alanı görünüyor. Bu da bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Bu yüzden yıllardır birçok projemizi bekletmek zorunda kalıyoruz" dedi. 


Anıtlar Kurulu kararı bekleniyor İmar planı ile ilgili yer altı röntgenini çeken jeoradar raporlarının da Anıtlar Kuruluna teslim edildiğini kaydeden Özyavuz, "İnşallah bu ayın 2'sinde karar açıklanacak. İmar onaylandığı zaman Harran'da tüm sıkıntıları aşmış olacağız. Olumlu kararla birlikte, halkımız daha sağlıklı ve modern konutlarda oturma imkanına da kavuşmuş olacak. TOKİ için yer ayırdık. SİT bölgesinden...