06 / 05 / 2024

Şanlıurfa Rabia Meydanı son durum

Şanlıurfa Rabia Meydanı son durum

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kent merkezinde yer alan Rabia Meydanındaki çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı Projesi'nde son durum ne? 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Meydanı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binaların yıkım işlemleri gerçekleşiyor. 

Şanlıurfa Kızılay Meydan Projesi'nin lansmanı yapıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Meydan Projesi'nin lansmanı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Şanlıurfa'daki Meydan Projesi için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Camikebir mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların yapımı planlanan Meydan Projesi'nin hayata geçirilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırılmasına karar verildi.

Şanlıurfa Rabia Meydanı'nda son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kent merkezinde yer alan Rabia Meydanındaki çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Şanlıurfa Yaşam Kompleksi ve Meydan Projesi'nin temeli atıldı!

Şanlıurfa Karaköprü Belediyesi tarafından inşa edilecek Yaşam Kompleksi ve Meydan Projesi'nin temeli atıldı. Seyrantepe'de yükselecek proje vatandaşların birçok ihtiyacını karşılayacak.

Şanlıurfa 11 Nisan külliyesinde inşaat sürüyor!

Şanlıurfa'da 11 Nisan Meydanı Projesi kapsamında hayata geçirilen 11 Nisan külliyesinde inşaat sürüyor.

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 11 Nisan Meydanı Projesi içerisinde hayata geçirdiği 11 Nisan Külliyesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Şanlıurfa Birecik Kalesi'nin çehresi değişiyor!

Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, asırlara meydan okuyan Birecik Kalesinin çehresi değişiyor.

Şanlıurfa 11 Nisan Meydan Projesi'nin durdurulması için dava açıldı!

Şanlıurfa Belediyesi Eski Meclis Üyesi Mehmet Cafer, 11 Nisan'da inşa edilen beton yapının hem yükseklip hem de ticaret imar alanının meclis kararına aykırı bir şekilde imar edildiğini gerekçe göstererek yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurdu.

Şanlıurfa'daki tarihi çarşılar restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Balıklıgöl platosunda yer alan Tarihi Kapalı Çarşı ve Siverek'te bulunan Tarihi Kapalı Çarşı'yı tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore ederek üst yapı ve meydan iyileştirme çalışmalarını tamamladı.

Şanlıurfa'daki tarihi yapılar onarılıyor!

Şanlıurfa'nın tarihi dokusunu tekrar gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Beykapısında yapmış olduğu proje doğrultusunda bölgede cephe ve meydan düzenleme çalışması başlattı.

Şanlıurfa Şehir Parkı'nın temel atma töreni gerçekleşti!

Şanlıurfa'nın 11 Nisan Meydanı'na yapılacak olan 'Şehir Parkı Projesi'nin temeli Bakan Faruk Çelik'in katılımı ile atıldı. Projenin Şanlıurfa'nın trafik yükünü de hafifleteceğini belirtildi.

Şanlıurfa Rabia Meydanı son durum Haberi

Şanlıurfa Rabia Meydanı son durum


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma ve Denetleme Müdürlüğü (KUDEM) tarafından Rabia meydanında başlatılan çalışmaları inceledi. Rabia meydanında yaşanan su sızmalarının önüne geçmek amacıyla başlatılan çalışma kapsamında meydanın üst kısmında izolasyon çalışmaları yapılacak.


İzolasyon çalışmalarının ardından alanda çevre düzenleme çalışması yapılacak. İş makineleriyle yapılan çalışmaları denetleyen Başkan Çiftçi, izolasyon için mevsimin uygun olduğunu ve kış mevsimi gelmeden izolasyon ve çevre düzenleme çalışmasının tamamlanacağını belirtti.


Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Rabia Meydanında su sızmalarını ve otoparkı kurtarmak için daha önce yalıtımı yapılmamış olan alanı yeniden yalıtım, düzenleme ve tekniğe uygun bir şekilde Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından proje çalışması başlatıldı. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte alanda incelemelerde bulunduk. Çalışmanın bu mevsimde yapılması gerekiyordu...