05 / 05 / 2024

Şanlıurfa tarihi yapılar

Şanlıurfa tarihi yapılar

Şanlıurfa'da bulunan ve zaman içinde tahrip olmuş tarihi yapıtlar gün yüzüne çıkarılıyor. İlk olarak Barutçu Hanı'n da başlayan restorasyon çalışmaları şimdi de Tarihi Güney Surları'nda devam ediyor.

Şanlıurfa TOKİ sonuçları açıklandı mı? İşte TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye,Harran TOKİ sonuçları!

TOKİ Şanlıurfa kura çekiliş sonuçları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye ve Harran sonuçlarına dair detayları belli oldu mu olmadı mı? İşte detaylar!

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

Kars'ta turistik yapılar restore ediliyor!

Kars'ta yer alan turistik ve tarihi yapılar turizmi canlandırmak için restore ediliyor. 

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa'da trafiği engelleyen yapılar yıkıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesi Eyüpnebi Mahallesi Komiser Şakir Caddesi üzerinde trafiği engelleyen yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yıkıldı!

Şanlıurfa Haleplibahçe'de  bulunan  Hamarat Eller Çarşısı, tarihi yapıların siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine 'dur' dedi!

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Mehmetçik Mahallesinde'nde bulunan donatı alanlarının konut alanına çevrilmesi konusunda açılan davanın Danıştay kararı ile kazanıldığını duyurdu.

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Şanlıurfa Haliliye'de metruk yapılar tek tek yıkılıyor!

Şanlıurfa Haliliye'nin Bahçelievler mahallesinde bulunan metruk yapılar tek tek yıkılıyor. Yıkılan binaların yerine yeni binalar inşa ediliyor.

Şanlıurfa tarihi yapılar Haberi

Şanlıurfa tarihi yapılar

Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalar kapsamında Harran Kapı Mahallesi'nde kamulaştırdığı 6 evin yıkımına başladı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yıkım çalışmalarında çevreye rahatsızlık vermemeye özen gösterdiklerini söyledi.


Kentte bulunan tarihi surların zaman içinde tahrip olduğunu ve üzerine konutların yapıldığını vurgulayan Başkan Güvenç, Şanlıurfa'da ki tüm tarihi yapıtların gün yüzüne çıkarmak istediklerini aktardı.


Söz konusu çalışmanın bitmesinin ardından 'Tarihi Surların' kentin estetiğine ve tarihi geçmişine ışık tutacağını belirten Güvenç, şunları söyledi: "Geçmiş günlerde bu bölgeye yapmış olduğumuz ziyaretlerde surların üzerinde ev yapmış vatandaşlarımızın da bu konuda rahatsız olduğunu gözlemledik ve ev sahibi vatandaşlarla pazarlık yaparak 350 bin TL karşılığında evleri alarak yıkımına başladık. Anlayış gösteren bölge halkına teşekkür ediyorum. Herkes Şanlıurfa'nın gelişmesini ve değişmesini bekliyor. Bende herkesten anlayış göstermesini...