18 / 05 / 2024

Şanlıurfada kira

Şanlıurfada kira

Konut ve kira fiyatlarının yüksek olmasından dolayı halkın mağdur olduğu Şanlıurfa'da uzmanlar, yerel yönetimlerin yeni imar alanları açması ve sosyal konut projelerini devreye koyması gerektiğini söylüyor.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! O ilçede kira ücretlerine üst sınır getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa ilinin Birecik ilçesinde kira ücretlerine üst sınır geldi.

Ahmet Davutoğlu'ndan kira ödemeleri için öneri!

Şanlıurfa'da gazetecilerle bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, esnafın kira ödemelerinin karşılanması gerektiğini dile getirdi. 

Şanlıurfa'da esnaflar kiralarını ödeyemiyor!

Şanlıurfa’ya bir dizi ziyarette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kent esnafının kira ödemelerinde sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. 

Şanlıurfa´da kağıt toplayan aileye kira yardımı!

Şanlıurfa Valiliği kağıt toplayıcılığı yapan 21 Suriyeli aileye  kira yardımı yapacak. 

Şanlıurfa'da kira fiyatları arttı!

Şanlıurfa'da ev kiraları günden güne artıyor. Faizlerin yükselmesi ve pandemi nedeniyle kent emlak sektöründe en durgun günlerini yaşıyor.

Şanlıurfa Ceylanpınar'daki aileye 4 aylık kira desteği!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar'da kirasını ödeyemeyen aileye 4 aylık kira desteği ve kullanılamaz duruma gelen evlerinin onarımı için yardım yapılacağını belirtti.

Şanlıurfa Cumhuriyet Parkı’ndaki kahvehane ve büfeler yıkılıyor!

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, parkların doğal yapısını korumak ve dinlenme alanlarına dönüştürmek için parklardaki kahvehane ve büfelerin kira sözleşmelerini iptal etti. Viranşehir Belediyesi Kahvehane ve büfelerin yıkılmasına karar verdi.

35 bin Suriyeli’ye kira yardımı mı yapılacak?

Şanlıurfa Suruç'ta Suriyelilerin kaldığı geçici barınma merkezinde yaşayan ailelerin kendi istekleriyle barınma merkezinden taşınıyor. 35 bin Suriyeli'ye ev tutmaları için kira yardımı yapıldığı kaydedildi...

Şanlıurfa'da konut satışlarında durgunluk!

Şanlıurfa'da emlak sektörü, son zamanların en kötü günlerini geçiriyor.Kentte konut satışlarında düşüş yaşanırken, kira fiyatları ise, günden güne artıyor.

Şanlıurfa'da kira fiyatları arttı!

Şanlıurfa'da emlak sektörü son zamanların en durağan dönemini yaşıyor. Kentte konut satışlarında düşüş yaşanırken, kira fiyatları hızla artıyor. 

Kira getirisi yüksek olan iller!

Büyük şehirlerde artan konut fiyatları yakın illerin değerini artırdı... Kira getirisi göz önüne alındığında en çok Aydın, Zonguldak Van ve Şanlıurfa ön plana çıkıyor. 

TOKİ Şanlıurfa Birecik'e 4 bin konut yapacak!

Şanlıurfa turizminin gözdesi, Fırat Nehri’nin incisi olarak adlandırılan Birecik ilçesinde Toplu konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) 4 bin konut yapılarak, halk kira öder gibi ev sahibi olacak.

İstanbul'da en düşük kira 700 TL oldu!

Antep, Hatay, Şanlıurfa gibi illerde yaşanan yüksek kira artışı İstanbul'da da rekor düzeye ulaştı. Yıllık enflasyon yüzde 7.61 olarak ölçülürken kira fiyatlarında bazı ilçelerde yüzde 80'e yaklaşan artışlar yaşandı.

Şanlıurfada kira Haberi

Şanlıurfada kira

Şanlıurfa'da giderek artış gösteren konut ve kira fiyatları halkı mağdur etmeye devam ediyor. Özellikle yaz tatilinin sona ermesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasından dolayı kente gelen çok sayıda insan yüksek fiyatlar karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Kira fiyatlarının asgari ücreti geçtiği kentte birçok insan konut bulmada zorlanıyor. Konuyla ilgili konuşan uzmanlar çözümün belediyenin yeni imar alanları açması ve sosyal konut projelerini devreye koyması gerektiğini söyledi.


 

Topal: "Yeni alanlar imara açılmalı" 


Şanlıurfa'da konut ve kira fiyatlarının yüksek olmasının sebeplerine değinen Fatih Topal, "Biz bunu genel anlamda bir araştırmasını yaptık ve sonucu gördük. Fiyatların yüksek olması bizim imara açık alanlarımızın çok az olmasından kaynaklanıyor. Sonra mevcut imar alanlarımızın alt...