05 / 05 / 2024

Santander mülkleri

Santander mülkleri

İspanyol Santander bankası 12 milyar dolar değerindeki mülklerini Amerikalı Blackstone Grubu'na sattı. İşlem, İspanya tarihinin en büyük mülk satışı olarak gösterildi.

Beşiktaş'ta GYO maddesi ortalığı karıştırdı: Beşiktaş'ın mülkleri satılıp, borçlar ödenecek! 

Beşiktaş'ta yapılacak genel kurul toplantısında tüzüğe eklenmek istenen bir madde yeni bir tartışmaya sebep oldu. Özellikle yönetimde hali hazırda olan gayrimenkul yatırım ortaklığı yetkisinin genel kurulun yetki ve görevleri arasına da eklenmek istenmesi soru işaretleri yarattı. Beşiktaş'ın mülkler

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Mark Zuckerberg'in gayrimenkulleri çok konuşuluyor! İşte ünlü milyarderin mülkleri!

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Mark Zuckerberg'in yüzlerce dönümlük arazisi ve o arazilerin üzerinde de ek çok evi var. Ünlü milyarderin Hawaii'deki kıyamet sığınağından göl evine ve devasa malikanelere uzanan mülkleri.

HSBC'den Çin'deki konut krizine çözüm önerisi!

Çin'in karşılaştığı konut krizini çözebilmek için HSBC analistlerinden öneri geldi. Analistlere göre kapsamlı bir plan ile mülkleri düzenli bir şekilde satma veya kiraya işlemlerini yönetecek ulusal düzeyde bir kuruluş içermeli.

Bakan Özhaseki'den flaş kentsel dönüşüm açıklaması: Tapusu olanı kimse evinden çıkaramaz! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve 'Vatandaşların mülkleri ellerinden' alınacak iddiasına yanıt verdi. İşte ayrıntılar...

O inşaat devi resmen battı! Arsası rekor fiyatla icradan satılacak!

Maketten satışını yaptığı 1.500 konutu hak sahiplerine teslim edemeyen Erzurum merkezli Karadayı İnşaat’ın mülkleri teker teker icradan satışa konuldu. Şirketin Erzurum’un Palandöken ilçesindeki bir arsası 317 milyona icradan satılacak.

Uluslararası emlak yatırımcılarının yeni gözdesi Kıbrıs!

Dünyanın en iyi fiyatlı deniz kenarı mülkleri sıralamasında birinci olan Kıbrıs’a emlak alımı için 72 ülkeden talep geliyor. KKTC’de emlak alım talebi ilk 6 ayda yüzde 40-50 oranında artmış durumda.

Milyonlarca konut sahibi ödeyecek! Peki kimler o vergiden muaf?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkul sahiplerinin kiradaki mülkleri için emlak vergisi ödeyip ödemeyeceğini kaleme aldı.

Prens William babasından miras kalacak mülkleri evsizlere açacak!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahtının, ikinci varisi olan Prens William'ın babasından miras kalacak mülkleri evsizlere açacağı iddia edildi...

Samsun Atakum Belediyesi'nin mülkleri icradan satılıyor!

31 Mart seçimlerinin ardından koltuğa CHP’li Cemil Deveci oturunca, eski dönemden kalan borçlar da gün yüzüne çıktı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den kira önerisi!

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, vakıflara ait mülkleri kiralayan esnaftan bir yıl kira alınmaması yönünde talepte bulundu.

İBB'nin Şile ve Güngören'deki mülkleri ilçe belediyelerine tahsis edildi!

İstanbul'un Şile ve Güngören ilçelerindeki İBB’nin mülkiyetinde olan parseller, AKP-MHP grubunun oyları ile ilçe belediyelerine bedelsiz şekilde devredildi.

Elon Musk, Mars'ın kolonileştirilmesi adına tüm mülklerini satacak!

Dünyanın en zengin kişisi unvanına sahip SpaceX ve Tesla kurucusu Elon Musk’ın Mars’ın kolonileştirilmesi için sahip olduğu tüm mülkleri satmaya niyetli olduğu açıklandı.

Ahmet Aras'ın kiraladığı mülkler için inceleme başlatıldı!

Bodrum’da başkan olmadan önce kiraladığı belediyeye ait mülkleri başkan olduktan sonra da işletmeyi sürdüren Ahmet Aras hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

Santander mülkleri Haberi

Santander mülkleri

Avrupa'nın en büyük bankalarından biri olan İspanyol Santander, 12 milyar dolar değerindeki gayrimenkulünü Banco Popular'ın kurtarılması kapsamında Amerikalı Blackstone Grubu'na sattı.


İspanya tarihinin en büyük mülk satışı olarak gösterilen işlem, ülkenin gayrimenkul ve finansal gerilemesinden sonra fiyatların kademeli olarak yükselmesinden hemen sonra geldi. 


Santander'in sattığı mülkeler arasında araziler, oteller, apartmanlar, villalar yer alıyor.  Orijinal rayicinin 36 milyar dolardan fazla olduğu aktarılan  mülkler böylelikle değerinin üçte bir fiyatına satılmış oldu.


Blackstone Grubu'nun yüzde 51 hissesinin sahibi olacağı yeni bir şirketin kurulması da yer alıyor. Geri kalan hisseler ise Santander bankasının sermaye desteğiyle Banco Popular'a ait olacak.


İspanya'da banliyöler başta olmak üzere uzak mevkilerde yarım milyon civarında yeni inşa edilmiş konut boş kalmıştı. Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, 2015 yılında İspanya'ya gelen 22 milyar euro dış...