28 / 04 / 2024

O inşaat devi resmen battı! Arsası rekor fiyatla icradan satılacak!

O inşaat devi resmen battı! Arsası rekor fiyatla icradan satılacak!

Maketten satışını yaptığı 1.500 konutu hak sahiplerine teslim edemeyen Erzurum merkezli Karadayı İnşaat’ın mülkleri teker teker icradan satışa konuldu. Şirketin Erzurum’un Palandöken ilçesindeki bir arsası 317 milyona icradan satılacak.



Karadayı Konut Yapı AŞ bir süre önce hak sahiplerine teslim edemediği konut projeleri ile gündeme gelmişti. Bu kapsamda, şirket sahibine yönelik yüzlerce yıl hapis istemi ile dava açıldı.

Girdiği ekonomik darboğazı aşamayan şirketin değerli mülkleri de teker teker icradan satışa konuldu. Karadayı İnşaat’ın konut imarlı 22 dönümlük bir arsası icradan satışa çıkarıldı.

DEĞERİ 317 MİLYON TL

Halk TV’nin haberine göre, Fırat Erdoğan isimli bir şahsın satışını talep ettiği arsa için belirlenen muhammen bedel 317 milyon TL olarak kayıtlara geçti. Dev arsanın icra ihalesinin ilki yarın gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler, 24 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında teklif verebilecek. Öte yandan, şirketin sahibi Ahmet Metin Karadayı yüzlerce yıl hapis cezası aldığı öğrenildi.

 O inşaat devi resmen battı! Arsası rekor fiyatla icradan satılacak!

ŞİRKET SAHİBİNE 386 YIL HAPİS

Şirketin, satışını maket üzerinde yaptığı fakat hak sahiplerine teslim edemediği 1.500 kadar daire sebebiyle müteahhit Ahmet Metin Karadayı’ya 1.400 yıla kadar hapis istemi ile dava açılmıştı. Yapılan yargılamanın ardından Karadayı 386 yıl hapis cezası aldı. Aynı zamanda şirketin, 2 bin konutluk dev projesi yarım kaldı.

 O inşaat devi resmen battı! Arsası rekor fiyatla icradan satılacak!

GAYRİMENKUL EN ÇOK HANGİ İLDE DEĞERLENDİ?

Öte yandan, son üç senede ülke çapında hem konut hemde kira fiyatları artış yaşadı. İnsanlar piyasanın seyrini merak ederken, MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak piyasasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

Yıllık konut fiyat artışında İzmir, İstanbul'dan sonra fiyatların en fazla yükseldiği ikinci il olduğunu ifade eden Taş, "Merkez Bankası temmuz ayı verilerine göre ev fiyatları bir önceki sürece nazaran yüzde 5,5 oranında 2022’ye kıyasla yüzde 97,1 artış yaşadı. İngiltere merkezli global gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, küresel konut fiyatları endeksi raporuna göre de İzmir, 2023’ün ilk üç ayı itibarıyla dünyada 150 şehir içinde fiyatların en fazla yükseldiği ikinci kent oldu. Ocak 2013- Ağustos 2023 tarihlerini içeren yaklaşık 10 senelik süreçte İzmir'de toplam 848 bin 596 adet ev satışı gerçekleşti.

Binlerce öğretmen kira nedeniyle İstanbul’dan küçük şehirlere gidiyor!

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?


Geri Dön