06 / 07 / 2024

Santiago Eguidazu türkiye\'yi yorumluyor

Santiago Eguidazu türkiye\'yi yorumluyor

İspanya'da krizden önce bankalar 300 milyar Euro'luk gayrimenkul kredisi vermişti. Eguidazu, balon fiyat oluşması halinde Türkiye için de gayrimenkulde aynı riskin olduğunu söyledi

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

‘Türkiye’yi ihracatta 10 ülke arasına çıkarmaya çalışıyoruz’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, tüm çalışmalarını Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla yaptıklarını söyledi. Gültepe, "2026 bu hedef çerçevesinde ilk ciddi sınavımız olacak” dedi.

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

Alman kahve devi Tchibo yeni yatırımlarla Türkiye’yi merkez yapacak!

Alman perakende ve kahve devi Tchibo, Türkiye’yi kahvede merkez haline getirip 70 ülkeye buradan ihracat yapmayı hedefliyor. Şirket, 2027'ye kadar da mağaza sayısını 2 katına çıkaracak.

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. 

FATF Türkiye’yi gri listede bıraktı! Çok büyük itibar kaybı

Mali Eylem Görev Gücü – The Financial Action Task Force (FATF), ‘Türkiye’yi kara para aklamak ve terörün finansmanı ile mücadelede yetersiz gösterilen çabalar nedeniyle’ ‘gri listede’ bırakma kararı aldı.

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez dolar – euro eşitliği için Türkiye’yi uyardı. Türkiye ciddi zarar yaşayacak

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, dolar ve euronun eşitlenmesi sebebiyle Türkiye'yi uyardı.

Fiat Doblo'da Türkiye'yi kahreden haber! Resmen duyurdular

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen yeni Fiat Doblo modelinin üretimi artık Türkiye'de değil İspanya'daki Vigo fabrikasında yapılacak. Türkiye'yi üzen kararla ilgili resmi açıklama da yapıldı.

Galatasaray'ın Barcelona yenilgisi Türkiye'yi klasman dışına itti

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda 0-0'lık ilk maçın rövanşında Galatasaray, kendi sahasında İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'ya 2-1 mağlup oldu ve Avrupa'ya veda etti. Sarı kırmızılı ekibin yenilgisi Türkiye'yi UEFA klasmanında zora düşürdü.

Ruslar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak!

Rus vatandaşlar son senelerde Türkiye’den en çok gayrimenkul alan yabancılar arasında İran ve Iraklılardan sonra 3'üncü sırada yer alıyor. Peki sektör temsilcileri konuyla ilgili ne diyor? Rus vatandaşlar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak mı? İşte ayrıntılar...

Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Yunanistan'ın Girit Adası'nda meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem ülkemizde de hissedildi. Peki Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Kanal İstanbul, Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çılgın proje olarak bilinen ve gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesine ilişkin "Kanal İstanbul özgürlük projesidir" dedi ve Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacağını belirtti.

Dünyayı ve Türkiye'yi 2040 Yılında Neler Bekliyor?

Dünya ve Türkiye nüfusu gün geçtikçe artıyor.  Bu durumla ile birlikte gelecek yıllarda yaşanabilecek senaryolar şimdiden tartışılmaya başladı. Makine Mühendisi Semih Çalapkulu, 2040 yılında Türkiye'yi ve Dünya'yı nelerin beklediğini kaleme aldı. İşte Çalapkulu'nun o yazısı...

Santiago Eguidazu türkiye\'yi yorumluyor Haberi

Santiago Eguidazu türkiye\'yi yorumluyor

Enerji ve gayrimenkul sektörlerinde yatırım bankacılığı ve kurumsal finansman hizmeti veren İspanya merkezli N+1 International şirketi, firmaların satış ve ortaklığına aracılık eden İstanbul merkezli kurumsal finansman şirketi Daruma ile ortaklık kurdu. İki şirketin kasasından para çıkmayan ortaklık anlaşması sonucu N+1, Türk şirketi Daruma'nın yüzde 20 hissesine 6. ortak olarak sahip olurken; Daruma da yüzde 20 hissesi karşılığında N+1 International şirketinin yüzde 5,23 hissesini aldı. İki şirketin ortaklığı ve yeni hedeflerini Daruma Yönetim Kurulu Başkanı Okan Altuğ ve N+1 Yönetim Kurulu Başkanı Santiago Eguidazu, dün İstanbul'da birlikte açıkladı.


Açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Santiago Eguidazu, "Türkiye'de sıfırdan AVM ve ofis mi yapacakları veya doğrudan AVM veya ofis binası mı satın alacakları" ile ilgili soruya şu karşılığı verdi: 


İspanya'da ekonomik krizin asıl yanı...