28 / 04 / 2024

‘Türkiye’yi ihracatta 10 ülke arasına çıkarmaya çalışıyoruz’

‘Türkiye’yi ihracatta 10 ülke arasına çıkarmaya çalışıyoruz’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, tüm çalışmalarını Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla yaptıklarını söyledi. Gültepe, "2026 bu hedef çerçevesinde ilk ciddi sınavımız olacak” dedi.



Yatak makine ve yatak yan sanayi sektörünün öncü markalarının buluştuğu IBIA Expo, İstanbul Fuar Merkezi'nde çok sayıda ziyaretçisi ile sektör profesyonellerine kapılarını açtı.

Fuarın açılışında konuşma yapan TİM Başkanı Gültepe, alt sektörleri ile beraber dünyada 40 milyar dolarlık hacmi bulunan yatak sektörünün gün geçtikçe daha da büyüdüğünü ifade ederek, Türkiye'nin bu alanda marka ülkeler arasında ön plana çıktığını vurguladı. Gültepe, "Ülke olarak, yatak ihracatında 7'nci, üretimde 14'üncü sıradayız. Türkiye’de yıllık 8 milyona yakın yatak üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu çok ciddi bir rakam olmak ile beraber daha fazlasını yapabiliriz. Biz global pastadan aldığımız payı daha da yükselterek, yatak ihracatında ilk beş ülke arasına girmeyi amaçlıyoruz” dedi.

‘Türkiye’yi ihracatta 10 ülke arasına çıkarmaya çalışıyoruz’

Yatak ve yan sanayinin dinamik bir sektör olduğunu söyleyen Gültepe, bu noktada ürünlerin global piyasalarda rekabet edebilmesi konusunda inovasyondan yararlanılması gerektiğini kaydetti. Gültepe, "Hâlihazırdaki beklentileri karşılamanın ötesinde, yenilikçi ürünlerle tüketicilere yeni alternatifler sağlayabilmeliyiz." Şeklinde konuşarak, bunun başarıldığı zaman trend belirleyici ülke konumuna gelineceğine ve aynı zamanda, yatak ve yatak yan sanayisiyle tüm sektörlerden beklentilerinin bu yönde olduğunu paylaştı.

Gültepe, teknolojinin ve dizaynın olanaklarını kullanmak, ürettiklerine değer katmak zorunda olduklarını açıklayarak, "Türkiye’nin potansiyeli var. Pek çok sektörde marka ülkeyiz. Global ticaretteki değişim ve dönüşüm sürecini iyi değerlendirebilirsek ihracatta yeni bir hamle yakalayabiliriz” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’yi ihracatta 10 ülke arasına çıkarmaya çalışıyoruz’

2023’TE 255 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE İHRACAT

Gültepe, 2023’te 255 milyar doların üzerinde bir ihracata ulaşılacağına vurgu yaparak, "Cumhuriyetimizin 100’ncü yılını yeni bir rekorla kapatmak için tüm olanakları kullanıyoruz. Biz olaya uzun süreli bakıyoruz. Tüm çalışmalarımızı ülkemizi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla gerçekleştiriyoruz. 2026 bu hedef çerçevesinde ilk ciddi sınavımız olacak. Orta Vadeli Program'da 2026 için 302 milyar dolarlık bir ihracat hedefi var. Ben bu hedefi rahat bir şekilde yakalayabileceğimize, hatta geçeceğimize inanıyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!

Son dakika! Emeklilik yaşı değişti! Detaylar peş peşe geldi! Hemen bakın!

ABD’de konut satışları öngörülenden fazla düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön