29 / 04 / 2024

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. 



Türkiye'yi kahreden büyük depremin akabinden Borsa İstanbul aracılığı ile bir ilan yayınlandı. Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ilde  büyük ve üzücü yıkımlara ve ölümlere neden olan depremin akabinde Borsa İstanbul AŞ, deprem bölgesindeki 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığını ilan etti. O şirketlerin adları bir bir paylaşıldı.

Türkiye yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul dan deprem kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu


BORSA İSTANBUL DUYURDU! 8 ŞİRKETİN PAYLARI GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI! 

Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen 7.4 şiddetindeki zelzelenin akabinden birçok şehirde yıkımlar ve ölümler yaşandı. Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platform'u (KAP), yaptığı ilana binaen deprem yerlerinde bulunan işbirliği paylarına ait işlem sıralarının, şirketler aracılığı ile zelzeleden etkilenme durumlarıyla alakalı özel bir hal açıklaması yapılana kadar işlemlerin durdurulmasına karar verildiği açıklandı. Açıklanan şirketler ile alakalı gelişmeler, Borsa İstanbul aracılığı ile ilan edilecek. Deprem bölgesinde icraat yapan firmaların borsa hisselerinde hiçbir işlem yapılmamasına karar verildi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön