18 / 05 / 2024

şantiye denetimi nasıl yapılır

şantiye denetimi nasıl yapılır

2014'te Kayseri'de 254 şantiye denetlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Denetim Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde 254 şantiye, 75 büro denetimi yapıldığı bildirildi.

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Müteahhit sertifikası nasıl alınır?

Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine istinaden, müteahhit sertifikasının alınması gerekiyor. Peki, müteahhit sertifikası nasıl alınır? Nereden alınır?

Apartman denetimi nasıl yapılır?

Apartmen yöneticisi, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetleyebiliyor. Peki, apartman denetimi nasıl yapılır?

Şantiye şefi nasıl olunur?

Müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye şantiye şefi deniyor. Peki, şantiye şefi nasıl olunur? Şantiye şefi olma şartları nelerdir?

Site yönetimi nasıl denetlenir?

Sitede yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atar. Peki, site yönetimi nasıl denetlenir? İşte site yönetimi denetimi esasları..

Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Site yöneticisi, kat malikleri genel kurul toplantısında seçiliyor. Site yönetiminin yükümlülüğünde olan görevlerin yerine getirilip getirilmediği kimler tarafından kontrol ediliyor? Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Çevre denetimi nasıl yapılır?

Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren yönetmeliklere uygunluğunu kontrol etmek için yapılan çalışmalar "çevre denetimi" faaliyetleri kapsamında yapılıyor. Peki, çevre denetimi nasıl yapılır?

Yapı denetimi hesabı nasıl yapılır?

Yapı denetimi hesabı nasıl yapılır?: Yapı denetimi hesabı için; Yapı Denetim Kanunu ile öngörülen hizmet bedellerini karşılamak üzere, Bakanlıkça Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Mal Müdürlüklerinde emanet hesapları açılıyor...

Kooperatif denetimi nasıl yapılır?

Kooperatif denetimi nasıl yapılır?: Kooperatifler Kanununa göre ilgili bakanlık kooperatiflerin işlem ve hesaplarını ve varlıklarını müfettişlere, kooperatif kontrolörlerine veya denetim için görevlendirilecek olan personele denetlettirebiliyor....

Belediyelerin denetimi nasıl yapılır?

Hizmetlerin süreç ve sonuçlarını mevzuata, önceden belirlenmiş amaç ve hedeflere, performans ölçütlerine ve kalite standartlarına göre tarafsız olarak analiz etmek için yapılan belediyelerin denetimi nasıl yapılır?

Kredi borcu olan konut nasıl alınır?

Kredi borcu bulunan bir ev almak istiyorsunuz ama kredi borcu olan konut nasıl alınır bilmiyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak beyan değeri nasıl hesaplanır?

Emlak beyannamelerinde belirtilen değer, emlak beyan değeri olarak nitelendiriliyor. Peki emlak beyan değeri nasıl hesaplanır, detayları...

Emsal kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kira ücreti almadan tanıdığınızın kullanımına bıraktığınız konutunuza uygulanacak emsal kira bedelinin nasıl hesaplanacağını mı bilmiyorsunuz? Gelin emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtını örnekler eşliğinde görelim...

şantiye denetimi nasıl yapılır Haberi

şantiye denetimi nasıl yapılır


Çevre ve Şehircilik II Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Kayseri genelinde 3 bin 295 adet Yapıya İlişkin Bilgi Formu bulunduğu, toplamda ise 12 milyon 329 bin 584 metrekare denetlenen alan bulunduğu bildirildi. 

İl Müdürlüğü'nün teknik personelleri tarafından 2014 yılı içinde 254 şantiye denetimi ve 75 büro denetimi yapıldığı ve rutin denetimlerin sürdüğü kaydedildi.



Kayseri...