22 / 05 / 2024

şantiye şefliği çevre ve şehircilik

şantiye şefliği çevre ve şehircilik

İlgili yönetmelikte yer alan 5 inci maddenin ikinci fıkrasındaki yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, şantiye şefi ne iş yapar?

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...

Milli Emlak Şefliği o ilde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak!

Milli Emlak Şefliği, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak. İlgili taşınmazların fiyatları açıklandı.

Milli Emlak Şefliği, o ilde 8 taksit ve yüzde 20 indirim fırsatıyla 3 arazi satılacak!

Bayburt ili, Aydıntepe ilçesinde yer alan 3 adet arazinin satılacağı öğrenildi. Açık teklif usulüyle satılacak araziler için 13 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Milli Emlak'tan İzmir'de yüzde 20 indirimle satılık arsa!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Tire Milli Emlak Şefliği, İzmir Tire'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 21 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

İzmir'de 8 taksitle KDV'den muaf arsa fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Tire Milli Emlak Şefliği, İzmir Tire Yeniçiftlik Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı.

Kocaeli'de 24 taksitle 8 arsa ve 10 iş yeri satılıyor! KDV'den ve emlak vergisinden muaf!

Kocaeli Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kocaeli ili, İzmit, Kartepe, Gölcük, Körfez ve Kandıra ilçelerinde yer alan 8 adet arsa ile 10 adet işyerini satıyor. İŞte tüm merak edilenler...

Kaş Milli Emlak Şefliği'nden 50 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Antalya Kaş Milli Emlak Şefliği, Antalya'nın Kaş ilçesi Kalkan mahallesinde bulunan 14 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 49 milyon 908 bin TL olarak belirlendi. 

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi!

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile şantiye şeflerinin aynı anda sadece bir yapım işinin şantiye şefliğini üstlenebilmesi planlanıyor.

Güngören Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Güngören Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şefliği, TOKİ ortaklığıyla Güngören'de inşa edilen millet bahçesi yakın zamanda hizmete açılacak. 

şantiye şefliği çevre ve şehircilik Haberi

şantiye şefliği çevre ve şehircilik

Şantiye şefi ne iş yapar?

Plân, fen, sanat, sağlık, çevre şartlarına ve standartlara uygun yapı inşa edilmesine yönelik yapım faaliyet ve süreçlerinin takibini sağlamak üzere, yapı müteahhitlerine yetki belgesi numarası verilmesine, kayıtlarının tutulmasına,  mimar veya mühendis unvanlı şantiye şefi çalıştırılması mecburi yapılara, yapım işlerinde görev alan şantiye şeflerine ve yetki belgeli usta çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslar yönetmelik ile açıklanıyor.


Şantiye şefi; yapım işinin konusu, niteliği, büyüklüğü, imalâtın özel ihtisas gerektirip gerektirmediği de gözetilerek belirleniyor. Peki, şantiye şefi ne iş yapar?


Yönetmelikte yer alan 5 inci maddenin ikinci fıkrasındaki yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor.


Yapı müteahhidi, bu maddedeki şartları haiz olması halinde şantiye şefliğini üstlenebilir. Bu durumda ayrıca şantiye şefi bulundurma şartı aranmaz.


Şantiye şefi, görev yaptığı...