29 / 04 / 2024

Şantiye suyu

Şantiye suyu

İskan, bir binanın fen - teknik - imar ve hukuksal süreç açısından “tamamlanmış” olduğunu gösteren bir izin belgesi olarak tanımlanıyor. İskan alınmayan yapıda şantiye elektriği ve suyu kullanılır mı?

3. Köprü'nün şantiye alanını su bastı!

Beykoz Riva yolu üzerinde bulunan Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. köprü şantiye alanı sular altında kaldı. Ekipler şantiye alanındaki suyu tahliye çalışmalarına başladı.

Üçüncü havaalanının ilk şantiye yapılarını Karmod kurdu!

Tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havaalanı olacak olan İstanbul'un üçüncü havaalanında ilk işçi şantiyeleri kurularak faaliyete geçti. Üçüncü havaalanının ilk şantiye yapılarını Karmod kurdu...

Doğubayazıt İçme Suyu Arıtma Tesisi yarın hizmete açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan 95 bin kişiye hizmet verecek “Doğubayazıt İçme Suyu Arıtma Tesisi”nin açılışı 25 Temmuz’da gerçekleştirilecek...

İZSU Gülbahçe, Özbek ve Balıklıova’ya içme suyu şebekesi döşeyecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın Gülbahçe, Balıklıova ve Özbek mahalleri ile Seferihisar’ın Ulamış ve Düzce mahallelerinin içme suyu alt yapısını baştan sona yenileyecek.

Pakpen Pakplast’ın PE 100 içme suyu boruları kalite sertifikasına layık görüldü!

Pakpen’in bina içi tesisat ve altyapı boru üretimi gerçekleştirdiği markası Pakplast’ın PE 100 içme suyu boruları Fransa’nın LNE kuruluşu, polietilen boruları ise Umman Kalite Standartlar Kurumu tarafından kalite sertifikasına layık görüldü.

Yapı kullanma izni belgesi olmayan ev kiraya verilir mi?

Yapı kullanma izni olmayan yapılara İSKİ suyu şebeke tarifesinden değil şantiye tarifesinden hesaplıyor, elektrik faturası yüksek tarifeden hesaplanıyor faturalar oldukça kabarık oluyor. Peki, yapı kullanma izni belgesi olmayan ev kiraya verilir mi?

Mehmet İşler: Turizm İzmir'in ekmeği ve suyu gibi!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Ötekiler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, turizmin önemine dikkat çekti. İşler Turizmin İzmir'in adeta ekmeği, suyu olduğunu belirtti...

Ege kıyılarının suyu temiz çıktı!

Ege kıyılarında halk plajlarının da içinde bulunduğu kıyıların karnesi iyi çıktı. Muğla'da Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Dalaman ve Köyceğiz'in de aralarında bulunduğu 187 noktada deniz suyu "A kalite" (mükemmel) olarak belirlendi.

Bodrum'da DSİ içme suyu hattında patlama 20 ev ve iş yerini su bastı!

İlçeye bağlı Güvercinlik Mahallesi'nde bulunan DSİ'ye ait içme suyu ana isale hattında, henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlama sonucu 20'ye yakın ev ve iş yerini su bastı...

Bodrum'da DSİ içme suyu hattında patlama!

Muğla' nın Bodrum ilçesinde DSİ'ye ait içme suyu hattında meydana gelen patlama nedeni ile 20'ye yakın ev ve iş yerini su bastı, bazı araçlar sürüklendi.

Yüzme suyu analiz sonuçlarında, 1152 nokta uygun çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı çalışmalar sonucunda yüzme suyu analiz sonuçlarında, 1152 nokta uygun çıktı. 2017 Yılında, denize kıyısı bulunan tüm illerde deniz çöpleri stratejik eylem planları uygulanacak.

Tekirdağ'da yer altı suyu kullanımına son!

Tekirdağ'da içme suyu ve sulama suyunun yer altı sularından karşılandığını ifade eden Yunus Algın, "Yer altı suları stratejik değeri olan kaynaklardır. Tekirdağ'ın içme suyunu Tekirdağ İçme Suyu Projesi kapsamında yeniden ele aldık dedi...

Beypazarı'nda içme suyu arıtma tesisi faaliyete geçti!

Arıtma Tesisi fâaliyete geçti Beypazarı Bulgurdede Mevkii'nde yapım çalışmaları kısa sürede tamamlanan İçme Suyu Arıtma Tesisleri tam kapasite ile çalışmaya başladı. İçme Suyu Arıtma Tesisleri bir süredir yoğun çalışma yürütülüyordu.

Şantiye suyu Haberi

Şantiye suyu

Şantiye elektriği ve suyu kullanımı!

İskan belgesi; diğer ifade ile “yapı kullanma izin belgesi”, bir binanın fen-teknik-imar ve hukuksal süreç açısından “tamamlanmış” olduğunu gösteren bir izin belgesi olarak tanımlanıyor.


Belediyeler; iskan ruhsatı vermek  için; binaya ilişkin tapu örneği, yapı ruhsatı; vergi dairesi ilişik kesme belgesi, ssk ilişiksizlik belgesi, su-elektrik borcu olmadığını gösterir belgeler ve yapı denetim uygunluk formunu özellikle istemektedir. 


İskan alınabilmesi için yapı nedeniyle kamu kurumlarına sigorta, vergi; su elektrik borcu bulunmamalı ve binanın imar kurallarına uygun imal edilmiş olması gerekmektedir.

İskansız bir bina maliki veya böyle bir yerden konut-işyeri satın alacak olanlar, yukarıda belirtilen hususları iyice araştırmalıdırlar.  Belirtilen yönlerin yeterince araştırılmaması aşamalarda oldukça sıkıntılı durumlar yaşamanıza neden olabilecektir.


İskanı alınmamış gayrimenkuller için ciddi yaptırımlar bulunuyor. Bu yaptırımlar arasında; İSKİ suyu şebeke tarifesinden...