06 / 05 / 2024

santral kurulacak

santral kurulacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 3. Nükleer santralin kurulacağını belirtti...

Bartın Amasra'ya termik santral kurulacak!

Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) toplantısı yarın yapılacak.

Konya Ilgın'a termik santral kurulacak!

Duyak, "Ülkemizdeki normal tüketiminin yüzde 2'si bu santral tarafından karşılanacak. Minimum işletme döneminde bin, inşaat döneminde ise bin 100, toplamda ise 2 bin 100 kişiye istihdam sağlanacak" dedi.

HÜ'de 600 yataklı hastane için güneş enerji santralı kurulacak!

Bu kapsamda piyasa araştırması yapılması için harekete geçen Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Malatya İnönü Üniversitesine bir heyet gönderdi.

Çanakkale 11’inci Termik Santral projesine ÇED onayı!

Çanakkale’de kurulacak 11’inci termik santral için de ÇED onayı çıktı. Santrallerin Rus kömürüyle çalışması planlandı. Uçak krizi yüzünden ithalatın kesileceği, üretimin duracağı endişesi başladı.

Adana Yumurtalık'ta ikinci termik santral kurulacak!

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü Mahallesi’ne yaklaşık bin 200 MW gücünde kömürle çalışacak Entegre Termik Santrali kurulacak.

Bartın Mugada Plajı'na termik santral mi kurulacak?

Amasra'da planlanan HEMA Termik Santralına karşı mücadele sürerken, Bartın Mugada Plajına da santral kurulacağı anlaşıldı. Santral iki köyün arasında olacak.

Karaburun'a kurulacak RES'e ÇED Onayı çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çalık Grubu’nun Karaburun’da kuracağı rüzgar santraline onay çıktı. 13 türbinden oluşacak santral, Sarpıncık ve Haseki köylerinde kurulacak. Nisan ayında yapılan toplantıya yöre halkı katılmamıştı.

Çapak Koyu’nda kurulacak termik santral için yeniden düğmeğe basıldı!

Daha önce defalarca durdurulan, Gömü ve Tarlaağzı köylerindeki Çapak Koyu’nda kurulacak termik santrala görüş ve önerileri alma dönemi işlemeye başladı. CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya ‘soru işaretleri’ni Meclis’e taşıdı.

Çanakkale Biga'da kurulacak termik santral iptal edildi!

Kazdağları'nda ÇED dosyası bölünerek bir değil 4 ayrı projeymiş gibi sunularak ilerleyen termik santral yargıya takıldı. Mahkeme Karabiga'daki kömürlü santral için 4'üncü kez yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Sinop'ta kurulacak nükleer santral 2023'te elektrik üretimine başlayacak!

Sinop'ta kurulacak olan "ATMEA 1" nükleer santralini inşa edecek konsorsiyumun Japon ortağı Mitsubishi Heavy Industries, "güvenli nükleer enerji" için bir dizi teknolojik yeniliğe imza attı..

Akkuyu Santralı, BBG evi gibi izlenecek!

Akkuyu'ya kurulacak olan nükleer santral için güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Öyle ki santrala en yakın yerleşim yeri olan Büyükeceli beldesi ve santral çevresine yaklaşan araçlar kamera takibiyle tanınacak...

66 yeni nükleer santral kurulacak!

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), isim vermeden Türkiye ile birlikte 29 ülkenin ilk defa nükleer enerji programı geliştirmekte olduğunu açıkladı...

Çin, Fukuşima'daki nükleer santral inşaatına yeniden başladı!

Çin, Fukuşima'daki nükleer reaktör sızıntısının ardından askıya aldığı nükleer santral inşa çalışmalarına tekrar başladı ve dördüncü nesil nükleer santral projesini başlattığını duyurdu

santral kurulacak Haberi

santral kurulacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ikinci nükleer santralle ilgili müzakerelere üçüncü santralin yer tespit çalışmalarının da eklendiğini, yeri henüz belli olmayan üçüncü santralin yer tespit çalışmalarının da eklendiğini belirtti.


Yıldız, üçüncü santralin Akkuyu kadar olacağını...