30 / 04 / 2024

sapanca gölü içme suyu karşılama potansiyeli

sapanca gölü içme suyu karşılama potansiyeli

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi, özel havacılık şirketinin Sapanca Gölü'nden deniz uçağı seferleri için ön izin aldığı iddiasına ilişkin, kuruma herhangi bir müracaat yapılmadığını bildirdi...

Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül için tutuklama kararı!

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 8 tanesi tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül de bulunuyor.

Gülçiçek Tekstil Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Gülçiçek Tekstil Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Taha Gülçiçek tarafından kuruldu.

Vivo X100 serisi: Yüksek çözünürlüklü kameralar ve güçlü işlemcilerle geliyor!

Vivo, mobil teknoloji arenasında büyük bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Yeni X100 Serisi, yüksek çözünürlüklü kameraları ve güçlü işlemcileriyle dikkat çekiyor. Seri içerisinde X100, X100 Pro ve X100 Pro Plus modelleri bulunacak.

Samsung Galaxy S22 Ultra'ya Carrefoursa'dan karşı konulamaz indirim! En güçlü işlemcili Samsung telefonunu kaçırmayın!

Carrefoursa'da Galaxy S22 Ultra için özel indirimler! Hemen sipariş verin ve en güçlü işlemcili Samsung telefonu indirimli fiyatlarla satın alın.

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Salda Gölü'nde bilirkişi heyetinden inceleme!

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü için Koruma İmar Planları'nın iptali amacıyla açılan davada bilirkişi heyeti, dün yerinde keşif ve incelemelerde bulundu. Beyaz Adalar kısmındaki keşif ve inceleme sırasında bazı vatandaşlar "Salda Gölü'ne dokunma" dövizleri açtı.

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

Salda Gölü'nde millet bahçesi inşaatında 'huntit' tehlikesi!

Oluşumu 2.5 milyon yıllık geçmişe sahip Salda Gölü için “Ayak dahi basmayın” diye uyaran Prof. Doğan Kantarcı, eski göl tabanında kepçe ve kamyonlarla yapılan kazının sonuçları üzerine yeni bir çalışmalarda bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıkladı: O işletmelerden kira alınmayacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlem çalışmaları kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Abdulhamit Gül, iş yurtları bünyesinde kiracı olan işletmelerden bu süreçte kira alınmayacağını da bildirdi…

Mesut Özil eşi Amine Gülşe için 20 milyon liralık ev alacak!

Mesut Özil, 8 aylık hamile olan eşi Amine Gülşe için 'baba jest' yaptı. Kızı için hazırlıklara başlayan yıldız futbolcu, Çeşme’de bulunan 15 milyon liralık villasına oyun parkı ile çocuk odası yaptırıyor. Mesut Özil’in İstanbul’da 20 milyon liralık bir villaya baktığı öğrenildi.

Çevre Bakanlığı, Salda Gölü için 15 gün ek süre istedi!

Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ihale ve proje hakkındaki belgelerin 15 gün içerisinde gönderilmesi istenmişti ve süre dolmadan Bakanlık 15 gün ek süre istedi...

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Sebahattin Gülçiçek kimdir?

Sebo İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek kimdir? Sebahattin Gülçiçek hangi işlerde görev aldı?

sapanca gölü içme suyu karşılama potansiyeli Haberi

sapanca gölü içme suyu karşılama potansiyeli


Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi, özel havacılık şirketinin Sapanca Gölü'nden deniz uçağı seferleri için ön izin aldığı iddiasına ilişkin, kuruma herhangi bir müracaat yapılmadığını bildirdi.


Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Sapanca Gölü’nün içme suyu havzası olduğu belirtilerek, gölle ilgili kararların havza koruma hukuku çerçevesinde değerlendirildiği, bu nedenle sıvı yakıt kullanan herhangi bir aracın seyrine ya da suya inmesine müsaade edilemeyeceği kaydedildi.


Yaklaşık iki milyon insanın içme suyu ihtiyacını karşılayan gölün korunması için birçok tedbir alındığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Bu tedbirler kapsamında gölde motorlu taşıtların kullanımı yasaktır. Özel havacılık şirketinin Sapanca Gölü’ne iniş için ön izin aldığı yönündeki açıklamalar konusunda genel müdürlüğümüze herhangi bir müracaatı ya da aldığı izin söz konusu değildir. Gölün içme suyu özelliğinin uzun yıllar sağlıklı sürdürebilmesi...