04 / 05 / 2024

sapanca gölü sazlığı yangın

sapanca gölü sazlığı yangın

Son 10 yılın en düşük seviyesine gerileyen Sapanca Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, yangının 4 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi...

Sapanca Lake Villas geliyor! Sapanca Gölü'nün kıyısına 19 villa!

Nexonya imzasıyla hayata geçen Sapanca Lake Villas, kullanıcılarına akıllı villa konsepti sunuyor. Toplam 19 lüks villadan oluşan projenin detayları yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte Sapanca Lake Villas projesine dair merak edilenler...

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

İznik Gölü'ne yapılan mesire alanına tepki!

Yaban hayvanların üreme ve konaklama yeri olan İznik Gölü'ndeki sazlıklar doldurularak, mesire yeri yapılıyor. CHP'li milletvekilleri duruma tepki gösteriyor.

Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı'nda sona gelindi!

Kocaeli İSU ve Sakarya SASKİ genel müdürlükleri tarafından yapılan Sapanca Gölü Eylem Planı son aşamaya geldi. Göl havza koruma eylem planı ve özel hüküm belirleme projesi kapanış toplantısı yapıldı.

Sapanca Gölü havzası kontrol altında!

Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca’da yapıldı.Toplantıya katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Sapanca Gölü, bölgenin en önemli içmesuyu kaynağıdır'' dedi.

Sapanca Gölü için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Sapanca Gölü'nün daha iyi korunmasına yönelik aldığı kararlar doğrultusunda, çalışmaların daha etkin yürütülmesi için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak.

Sapanca Gölü'nde su seviyesi arttı!

SAPANCA Gölü’nde, yılbaşından itibaren bölgedeki fazla kar ve yağmur yağışı nedeniyle su seviyesi yükseldi. Sahildeki yürüyüş yolları su altında kaldı, birçok işyerini de su bastı.

Sapanca suyu göle sığmıyor!

6 ay öncesine kadar neredeyse dibi görünen Sapanca Gölü’nde şimdi her şey tersine döndü. Su kodu maksimum seviyeyi de aşan göl sahil bandındaki yollara taştı.

Sapanca Gölü su seviyesi arttı!

Sapanca Gölü'nün taşması sonucu sahil kenarındaki evlerin bodrum katları ve bahçeleri su altında kaldı. Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan göldeki su seviyesi artmaya devam ediyor.

Sapanca Gölü’nün su seviyesi 3 metre yükseldi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sapanca Gölü’nün suya doyduğunu ve su seviyesinin 3 metre yükseldiğini belirterek, tarım arazilerine zarar vermemesi için gölden su tahliyesi yapıldığını söyledi.

Sapanca Gölü su seviyesi arttı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, " Sapanca Gölü'ndeki kota 30,40 - 30,30'lardaydı. 2 metreye yakın bir kot yüksekliği yaşanıyor" dedi.

sapanca gölü sazlığı yangın Haberi

sapanca gölü sazlığı yangın


Son 10 yılın en düşük seviyesine gerileyen Sapanca Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor.


Gölün Arifiye kıyısında bulunan sazlıkta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan alevlere Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğüne ait çok sayıda arazözle müdahale ediliyor.


Yangın söndürme çalışmalarını inceleyen Sakarya Valisi Mustafa Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının 4 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.


Alevlerin gölün doğu kısmındaki sazlıklarda sürdüğünü anlatan Büyük, "Etrafa sirayet etmesini önlemeye çalışıyoruz. Ayrıca doğal koruma altındaki sazlıkların çok açıdan önemi var. Bu, bir kayıp ama kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bu saatten sonra hava araçlarının gelişi de sıkıntılı ama mevcut imkanlarla söndürme çalışmaları devam ediyor. Soğutma çalışmaları yapılıyor, takviye ekipler sürekli geliyor. Kısa sürede kontrol...