21 / 05 / 2024

Sapanca Gölünden kaç pompa su alınıyor

Sapanca Gölünden kaç pompa su alınıyor

Yağışların yetersizliği nedeniyle su kaynaklarındaki azalma sonucu Sapanca Gölü nden takviye su alan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi, kaynak ve yeraltı sularını devreye sokarak Sapanca Gölü'nden çektiği su miktarını azalttı.

Sapanca Gölü'nden su alımı 2 pompaya indirildi!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, kuraklığa karşı aldığı önlemlerde membaa ve kaynak suları ile yer altı sularını koordineli olarak devreye alarak Sapanca gölünden su alımını 3 pompadan 2 pompaya indirdi.

Nevşehir Acıgöl TOKİ 2+1 konutlar 2.280 TL taksitle!

TOKİ'nin Nevşehir projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Nevşehir Acıgöl projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Nevşehir Acıgöl TOKİ'ye nasıl başvurulur? Nevşehir Acıgöl TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Salda Gölü ve çevresi aynı marmara denizi gibi Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilmesine ilişkin Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi.

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, "Salda Gölü'nden ev fotoğrafları geldi, onlar da oranın görüntüsüyle alakalı değildi." dedi.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su kanalı yapılıyor!

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su getirecek olan projede inşaat devam ediyor. 400 bin kişiye istihdam sağlayacak proje

Van Gölü'nde Sahil Kordonu projesi başladı!

Van Edremit Belediyesi, Van Gölü'nden daha fazla faydalanılması adına "Sahil Kordonu" projesini başlattı. Proje ile Van Gölü'nün çehresinin değişmesi planlanıyor.

Van Gölü'ne Sahil kordonu geliyor!

Edremit Belediyesi, Van Gölü'nden daha fazla faydalanılması için Sahil Kordonu projesini hayata geçirecek. Projeyle, halkın yıllardır hayalini kurduğu sosyal tesislere kavuşması hedefleniyor.

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı'nda sona gelindi!

Kocaeli İSU ve Sakarya SASKİ genel müdürlükleri tarafından yapılan Sapanca Gölü Eylem Planı son aşamaya geldi. Göl havza koruma eylem planı ve özel hüküm belirleme projesi kapanış toplantısı yapıldı.

Sapanca Gölü havzası kontrol altında!

Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca’da yapıldı.Toplantıya katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Sapanca Gölü, bölgenin en önemli içmesuyu kaynağıdır'' dedi.

Sakarya Çelik İsale Hattı açıldı!

Sapanca Gölü'nden şehre su ulaştıran daha önceki 3 isale hattının, eski hat olması ve ayrıca güzergahtaki sıkıntı sebebiyle zaman zaman su kesintilerine sebep oluyordu.

Sapanca Gölünden kaç pompa su alınıyor Haberi

Sapanca Gölünden kaç pompa su alınıyor

Yağışların yetersizliği nedeniyle su kaynaklarındaki azalma sonucu Sapanca Gölü nden takviye su alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ISU), kaynak ve yeraltı sularını devreye sokarak Sapanca Gölü'nden çektiği su miktarını azalttı. ISU Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada gölden su çeken 3 pompadan biri devre dışı bırakıldı. 


Yağışların yeterli olmaması ve kuraklık nedeniyle Kocaeli'nde su tasarrufu ve alternatif su kaynakları oluşturulması noktasında çeşitli önlemler alındı. ISU Genel Müdürlüğü Yuvacık Barajı, Sapanca gölü, Namazgah barajındaki sular ile Kocaeli'nin içmesuyu ihtiyacını karşılıyor. Bölgede etkili olan kuraklığa karşı önlemler alan ISU, 3 aylık süreç içerisinde 82,5 milyon TL yatırım yaparak, yeraltı suyu temini için 86 yeni kuyu açtı ve 4 içme suyu arıtma tesisi inşa etti.


84 BİN METREKÜP SU


 Kocaeli'nin Karfepe Başiskele, Derince ve...